Stellantis închide fabrica Opel de cutii de viteze din Austria

Da mai departe!

Stellantis va concedia circa 300 de persoane odată cu închiderea fabricii pe care o deține în regiunea Vienei, în Austria, în care producea cutii de viteze pentru mărcile sale. Fabrica a aparținut în trecut de marca Opel, în vremea în care marca făcea parte din General Motors.

Stellantis a anunțat că va închide activitatea în uzina din Viena – Aspern, Austria, care produce de circa 40 de ani cutii de viteze. Sindicatele și autoritățile locale au fost înștiințate oficial despre faptul că cererea de cutii manuale, cele care sunt produse în această uzină, a scăzut considerabil, iar perspectivele trecerii la propulsia electrică accelerează acest proces. Uzina a produs cutii de viteze pentru marca Opel, care urmează să treacă la producția de vehicule exclusiv electrice în 2028.

În fabrică lucrează circa 300 de persoane, care vor intra într-un program de protecție odată cu oprirea activității, însă data de închidere nu a fost anunțată oficial. „Nu există o dată pentru închiderea producției, începem discuțiile cu consiliile de întreprindere” a transmis Stellantis autorităților austriece. Vor fi inițiate cursuri de reconversie profesională, inclusiv în cadrul grupului, dacă va fi cazul.

Fabrica din Aspern a fost construită în 1982, la inițiativa guvernului austriac de dezvoltare a industriei auto, General Motors fiind convinsă să investească pe un teren de 60 de hectare care aparține statului. Stellantis se află într-un proces continuu de reducere a costurilor, inclusiv prin închiderea unor facilități de producție și prin reducerea numărului de aangajați, mai ales pe fondul unificării platformelor și a furnizorilor, pentru cele 14 mărci reunite odată cu fuziunea dintre PSA și FCA.

Related posts