A fost demis CEO-ul Audi, în locul său vine directorul pentru strategie al grupului Volkswagen, Gernot Doellner

Da mai departe!

Audi, parte a grupului german Volkswagen, l-a numit joi pe directorul pentru strategie al grupului german, Gernot Doellner, drept noul său CEO, în vreme ce producătorul de automobile premium încearcă să-şi ajungă din urmă rivalii în cursa către electrificare, inclusiv în China, cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.

Doellner, care îl înlocuieşte pe Markus Duesmann, va deveni CEO începând cu luna septembrie, a declarat Audi, după ce consiliul de supraveghere al producătorului de automobile de lux a adoptat o rezoluţie joi.

Doellner este un veteran al grupului Volkswagen, care s-a alăturat companiei ca doctorand în 1993 şi a urcat în ierarhie pentru a deveni directorul dezvoltării de produse la Porsche.

El a condus seria Panamera din 2011 până în 2018 şi a devenit şef al strategiei de produs la Volkswagen AG în 2021.

”Audi este o companie fantastică cu o istorie bogată”, a spus Doellner, adăugând: ”Aştept cu nerăbdare să modelez viitorul companiei împreună cu întreaga echipă de la Audi”.

Înlocuirea lui Duesmann este a doua remaniere majoră a conducerii Volkswagen Group sub controlul directorului general Oliver Blume, după ce acesta i-a demis pe toţi, cu excepţia unuia, din echipa executivă a unităţii de software Cariad şi l-a numit pe şeful de producţie Bentley, Peter Bosch.

O sursă apropiată Volkswagen, care a refuzat să fie numită, a declarat că managerii de la cel mai înalt nivel la Audi sunt nemulţumiţi de performanţa de afaceri a producătorului de automobile premium, ceea ce a dus la înlocuirea lui Duesmann.

Audi a rămas în urmă faţă de producătorii germani BMW şi Mercedes-Benz în trecerea către electrificare, iar performanţa sa de vânzări în China a fost sub aşteptări.

Un nou model SUV electric, Q6 e-tron, va fi lansat la sfârşitul acestui an, după numeroase întârzieri. Lansarea acestuia va marca începutul unei ofensive de produse care acoperă peste 20 de modele noi, jumătate dintre ele electrice, până în 2025.

Related posts