Stellantis cere proprietarilor a 276.000 de Dodge și Chrysler mai vechi din SUA să înceteze imediat conducerea lor

Da mai departe!

Stellantis, compania-mamă a Chrysler, a cerut proprietarilor a 276.000 de vehicule mai vechi din SUA să înceteze imediat conducerea lor, după ce în ultimele şapte luni au fost raportate trei decese cauzate de defecte ale airbagurilor Takata, transmite Reuters.

Avertismentul ”Nu conduceţi” este pentru proprietarii de vehicule Dodge Magnum din 2005-2010, coupe-urilor Dodge Challenger şi sedanurilor Dodge Charger şi Chrysler 300, la care nu au fost înlocuite airbagurile Takata de pe parte şoferului.

Stellantis a spus că airbag-urile de schimb din partea şoferului, pentru vehiculele care fac obiectul notificării de oprire a conducerii, sunt disponibile din 2015.

Peste 30 de decese au avut loc în întreaga lume şi sute de persoane au fost rănite în vehiculele diverşilor producători de automobile de dispozitivele de umflare a airbagurilor Takata, care pot exploda, expulzând schije de metal în interiorul maşinilor şi camionetelor.

Stellantis a declarat că a făcut peste 150 de încercări de contact pentru a încerca să-i convingă pe proprietarii vehiculelor de tipul celor implicate în cele trei accidente mortale să finalizeze reparaţiile de rechemare.

Cele mai multe dintre decesele raportate au fost în vehicule Honda Motor.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat joi că a confirmat că două persoane au murit în accidente separate în care au fost implicate vehicule Dodge Chargers 2010, în care airbagurile laterale Takata ale şoferului au explodat.

Stellantis a spus că un airbag Takata a fost suspectat la un al treilea deces.

NHTSA a spus că ştie de alte câteva rupturi ale dispozitivelor de umflare ale airbagurilor în vehicule de la alţi producători de automobile, posibil din cauza explodării airbagurilor Takata.

Au fost raportate peste 400 de răniri în SUA legate de airbagurile Takata. În ultimul deceniu, peste 67 de milioane de dispozitive de umflare pentru airbaguri Takata au fost rechemate în Statele Unite şi peste 100 de milioane în întreaga lume, în cea mai mare rechemare pentru siguranţă auto din istorie.

Related posts