Skoda va produce în Cehia primul său model electric

Da mai departe!

Skoda, subsidiară a grupului german Volkswagen, va construi în Cehia primul său model complet electric, ca parte a planurilor de dezvoltare a autoturismelor electrice şi hibride, transmit Automotive News Europe.

O variantă hibrid plug-in a celebrului model Skoda Superb va fi primul model electric produs de Skoda la fabrica Kvasiny, urmând să fie lansat în 2019, a anunţat producătorul auto ceh.

Pe lângă aceasta, Skoda intenţionează să lanseze până în 2025 cinci modele complet electrice. Primul, care va fi produs la uzina Mlada Boleslav, va ajunge pe piaţă în 2020, a informat Skoda. La Mlada Boleslav vor fi produse din 2016 componente electrice pentru modelele hibrid plug-in de la câteva branduri VW.

Luni, firma mamă Volkswagen a anunţat că intenţionează să investească peste 34 de miliarde de euro în următorii cinci ani pentru a deveni lider global în domeniul vehiculelor electrice. Cea mai mare parte a investiţiilor va fi alocată pentru dezvoltarea de autoturisme electrice şi hibride, precum şi pentru noi servicii de mobilitate de genul car-sharing şi digitalizare.

Related posts