Șeful Stellantis susține că nu este împotriva interzicerii vânzării de motoare cu ardere internă în UE începând din 2035

Da mai departe!

Șeful Stellantis Carlos Tavares susține că nu este împotriva interzicerii vânzării de motoare cu ardere internă în UE începând din 2035Șeful Stellantis Carlos Tavares susține că nu este împotriva interzicerii vânzării de motoare cu ardere internă în UE începând din 2035.

Comentariile lui Tavares vin într-o perioadă în care politicienii și oamenii din industria auto au susținut că e posibilă o schimbare mai la dreapta a compenenței Parlamentul European după alegerile din iunie, în urma căreia s-ar putea ajunge la o revizuire sau retragere a interdicției.

„Nu sunt în niciun fel împotriva interzicerii motoarelor cu ardere în 2035. Susțin această cerință”, a spus Tavares, citat de Reuters.

„Dar trebuie să fii pragmatic pentru a face tranziția”, a adăugat el. „În caz contrar, dogmatismul va eșua în fața realității și această tranziție va fi foarte costisitoare pentru contribuabil și nu neapărat eficientă pentru planetă”.

Regulile emblematice, aprobate de parlamentarii UE în februarie 2023, cer ca până în 2035 producătorii de automobile să obțină o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 de la mașinile noi vândute, ceea ce ar face imposibilă vânzarea de vehicule noi alimentate cu combustibili fosili în cele 27 de țări al blocului comunitar.

Cu toate acestea, subvențiile rămân necesare pentru a îndeplini cu succes acest obiectiv, deoarece tehnologia rămâne prea scumpă, a spus Tavares.

Related posts