Rusia vrea să preia fabrica Toyota din Sankt Petersburg

Da mai departe!

Fabrica Toyota din Sankt Petersburg ar putea fi transferată către NAMI (Institutul Central de Cercetare și Dezvoltare de Automobile și Motoare), a anunțat ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov, conform agenției ruse de presă TASS, transmite Reuters.

În septembrie 2022, producătorul auto nipon a decis să oprească producția de vehicule în Rusia, din cauza perturbărilor din lanțurile de aprovizionare.

„Transferul activelor Toyota din Rusia către NAMI este luat în considerare”, a declarat Manturov la o reuniune de afaceri. Deja NAMI a preluat fabricile din Rusia ale Renault și Nissan. Un purtător de cuvânt al Toyota a anunțat vineri că firma analizează deciziile privind uzina din Sankt Petersburg, a cărei activitate fusese suspendată în martie 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia. „Deși este adevărat că luăm în considerare diverse opțiuni, încă nu a fost nimic decis în acest moment”, a precizat oficialul nipon. Multe fabrici din Rusia au suspendat producția și au trimis angajații în șomaj, din cauza lipsei de componente și a exodului producătorilor occidentali, după ce în 24 februarie Rusia a invadat Ucraina.

Related posts