Rusia va subvenţiona achiziţiile de vehicule electrice fabricate în ţară

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Rusia va subvenţiona achiziţiile de vehicule electrice fabricate în ţară, pentru a stimula cererea şi producţia, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, transmite Reuters.

Utilizarea maşinilor electrice în ţara producătoare de petrol şi gaze a rămas cu mult în urmă faţă de Europa şi nu se fac vehicule electrice în Rusia, dar guvernul are planuri de producţie ambiţioase şi să acorde stimulente financiare pentru a susţine sectorul.

Din totalul estimat la 45 de milioane de maşini înmatriculate în Rusia anul trecut, doar 11.000 erau vehicule electrice, majoritatea fiind maşini second-hand. Având în vedere că maşinile electrice sunt mult mai scumpe decât vehiculele cu combustie internă, subvenţia vizează creşterea accesibilităţii vehiculelor electrice fabricate în Rusia, a declarat pentru Reuters Maxim Koleşnikov, şef de departament în Ministerul Economiei.

Prin intermediul subvenţiei, guvernul intenţionează să acopere 25% din preţul de achiziţie al oricărei maşini electrice fabricate în Rusia, până la maximum 625.000 de ruble (8.570 dolari), posibil începând cu anul viitor, a spus el.

Rusia vizează o producţie anuală de vehicule electrice de 220.000 de unităţi până în 2030, iar autorităţile au declarat că producătorii auto străini s-au arătat interesaţi să producă modele la nivel local.

O utilizare mai mare a vehiculelor electrice ar ajuta Rusia să îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor de carbon. Ţara s-a alăturat pactului climatic de la Paris în 2019 şi îşi propune să reducă emisiile până în 2030 până la 70% din nivelurile din 1990, ţintă pe care ar trebui să o atingă cu uşurinţă din cauza dezindustrializării care a avut loc după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. citiţi mai mult.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts