Rusia va decide săptămâna viitoare soarta fabricii Renault din Moscova

Da mai departe!

Autorităţile ruse vor decide până la finalul săptămânii viitoare cum vor folosi fabrica Renault din Moscova, a anunţat joi Ministerul Comerţului şi Industriei, după ce producătorul auto a informat că suspendă operaţiunile în această ţară, transmite Reuters.

Renault, cel mai mare jucător pe piaţa auto rusă, a anunţat miercuri, după reuniunea Consiliul de Administraţie, că „activităţile fabricii Renault din Moscova sunt suspendate din această zi”. Această fabrică produce SUV-uri Duster, Kaptur, Arkana şi Nissan Terrano. De asemenea, „grupul evaluează posibilele opţiuni privind participaţia sa în AvtoVAZ”, deţinută în proporţie de 69% de Renault de la sfârşitul anului 2016 şi lider pe piaţa rusă cu marca Lada, se mai arată în comunicatul de presă difuzat miercuri de Renault.

Comentariile autorităţilor ruse privind viitorul fabricii vin după ce Kremlinul a sugerat că ar putea naţionaliza activele firmelor străine care părăsesc ţara.

„Ministerul Comerţului şi Industriei va discuta perspectivele dezvoltării fabricii Renault din Rusia cu Guvernul de la Moscova. Soluţiile comune vor fi anunţate până la finalul săptămânii viitoare”, a informat într-un comunicat instituţia. De asemenea, „Ministerul Comerţului şi Industriei este în contact constant cu conducerile Avtovaz şi Renault”, se arată în comunicat.

Related posts