Renault Twizy – electrificare la scară mică

Da mai departe!

Sunt multi care sustin ca viitorul industriei auto va fi electric sau nu va fi deloc. Noi credem ca acest viitor electric este inca departe, desi au aparut deja alternative de masini electrice care sunt privite de clienti ca niste curiozitati. Renault Twizy este unul dintre modelele pe care le-am subestimat din doua motive: dimensiunea si din cauza faptului ca este electric.

De fapt, am descoperit pe parcursul acestui test ca acest vehicul eco este o alternativa foarte buna pentru cei care cauta cea mai ieftina alternativa de deplasare prin oras.
Cu un design inovator, care surprinde de la linii, forma farurilor si chiar felul in care se deschid usile, cvadriciclul 100 % electric Renault Twizy este o aparitie surprinzatoare pe strada si atrage toate privirile.
Twizy nu are echivalent pe piață şi se adresează tuturor celor care caută un vehicul ieşit din tipare, economic şi ecologic în aceeaşi măsură ce face ca agilitatea în trafic să devină un mod de viață.
Modelul va gasi cu siguranta clienți în rândul celor cu o mentalitate deschisă spre noi soluţii de transport care să facă faţă aglomerărilor urbane, dar şi celor interesați de aspectele ecologice și de economie.

Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m lățime) și centrul de greutate foarte jos, cu Twizy esti capabil să te strecori cu ușurință în traficul aglomerat și să parchezi în spații extrem de înguste.
Micul cvadriciclu în numai 6 secunde accelerează de la 0 la 45 km/h.
Twizy dispune în partea frontală de o trapă care acoperă cablul de încărcare. Mașina se poate branșa astfel la orice priză de 220 V. Bateria se încarcă complet în 3 ore și 30 de minute. Având o autonomie certificată UTAC de 100 km în ciclu urban ECE-15, Twizy poate parcurge orice oraș de la un capăt la celălalt. Twizy este prevăzut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de frânare, tablou de bord cu afișare pentru econometru, autonomie, indicator baterie și eco scoring.

Dotările standard de confort și siguranță includ: airbag frontal, frâne cu disc pe toate roțile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranță, sistem de dezaburire și pre-echipare audio, tapițerie rezistentă la apă, 2 torpedouri și 2 spații de depozitare în spate (31L+ 55L).
Dotările opționale includ sistem de uși cu deschidere verticală, jante de aliaj, acoperiș panoramic, senzori de parcare și multiple posibilități de personalizare.

Twizy este disponibil în 2 variante: TWIZY URBAN 45 (cvadriciclu ușor), cu preț de la 7000 € TVA inclus și TWYZY Urban 80 (cvadriciclu greu), de la 7700 € TVA inclus. La aceste prețuri se adaugă chiria bateriei de la 30 € TVA inclus/lună, pentru un rulaj de 2500 km/an.
Costul unei incarcari ajunge la 5 lei. Cu bateria incarcata complet, vehiculul poate parcurge 100 kilometri in regim urban, fiind una dintre cele mai ieftine solutii de transport de pe piata.

Renault Twizy

Putere maxima CP – 13
Nr. usi 2
Nr. locuri 2
Lungime mm 2340
Latime mm 1240
Inaltime mm 1454
Portbagaj 31 litri

Related posts