Renault îşi vinde participaţia pe care o deţine la Daimler, dar continuă parteneriatul

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Grupul auto francez Renault SA şi-a anunţat joi seara intenţia de a-şi vinde întreaga participaţie de 16,448 milioane de acţiuni, reprezentând 1,54% din capitalul grupului german Daimler AG, adăugând însă că îşi menţine parteneriatul cu producătorul automobilelor marca Mercedes-Benz, transmite Bloomberg.

Renault a precizat că vânzarea se va face printr-o procedură de plasament de tip bookbuilding accelerat către investitorii calificaţi, procedură care va începe imediat.

„Sumele rezultate de pe urma acestei vânzări vor permite Grupului Renault să accelereze procesul de reducere a gradului de îndatorare a activităţilor automobile”, a informat grupul francez, adăugând că parteneriatul industrial dintre Renault şi Daimler rămâne nemodificat.

Preluarea unei participaţii la Daimler de către Renault datează din 2010. La acea dată, grupul german s-a asociat alianţei Renault-Nissan. Pe lângă unele proiecte comune, precum Twingo 3, noile Smart şi Mercedes Citan, acest parteneriat s-a tradus şi prin schimb de participaţii. Nissan deţine şi el 1,54% din acţiunile Daimler, în timp ce acesta din urmă controlează 3,1% din acţiunile celor doi aliaţi.

Vânzarea participaţiei la Daimler va ajuta Renault să îşi consolideze poziţia financiară după ce, în 2020, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro în condiţiile în care veniturile grupului au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari iar numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3% până la 2,95 milioane unităţi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts