Rechemări pentru 150.000 de mașini Stellantis

Da mai departe!

Mai multe automobile Citroen, DS, Opel și Peugeot, care folosesc aceleași motoare, vor fi rechemate în service, deoarece s-a constatat că emit valori peste limitele legale ale gazelor de eșapament, în ceea ce privește oxizii de azot. Limitele NOX fac parte din setul de norme de poluare EURO 6.

Un număr mare de automobile Citroen C3, Citroen C5 Aircross, DS3 Crossback, DS4, Opel Astra, Opel Grandland, Opel Mokka, Peugeot 208, 308, 3008 și 5008 fac obiectul unei rechemări de siguranță transmisă în sistemul european de alerte în luna decembrie. Cauza acestei rechemări este una care nu pune în pericol viața celor aflați în mașină, ci a celor din afara automobilului, deoarece este vorba despre depășirea limitelor de emisii de gaze poluante. Conform descrierii defecțiunii, eroarea pleacă de la unitatea de control a motorului (ECU), în urma unei calibrări neconforme a software-ului, care transmite valori incorecte la procesarea datelor. Acest lucru permite un nivel de emisii de NOx peste limitele legale în UE.

Sunt vizate un total de 134.722 autoturisme fabricate în Europa, în perioada 2022 –2023, în funcție de modelul vizat. Proprietarii acestor automobile vor fi înștiințați de dealerul mărcii respective pentru a fi programați pentru o intervenție în service.

Related posts