Rabla și Rabla plus pentru persoane juridice – 251 de dosare de finanţare pentru 662 de autovehicule acceptate

Da mai departe!

Un număr de 251 de dosare de finanţare pentru 662 de autovehicule au fost acceptate în cadrul Programelor ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’, destinate persoanelor juridice, din acest total 144 au fost pentru autovehicule electrice şi hibride, potrivit datelor transmise de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Totodată, instituţia a aprobat 644 cereri de finanţare şi 77 de contestaţii primite din partea persoanelor fizice în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde).

‘Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 7 septembrie 2017, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) şi cu persoanele fizice aprobate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde). În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 224 de dosare pentru 481 autovehicule şi 13 contestaţii pentru 25 autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 27 dosare pentru 181 autovehicule, dintre care 144 autovehicule pur electrice şi 37 electrice hibride’, conform comunicatului AFM.

Conform sursei citate, persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus 2017. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus, precum şi cele cu persoanele fizice acceptate în cadrul Programului Casa Verde au fost publicate pe site-ul AFM.

Related posts