Producţia Ford Mondeo se va închide treptat la începutul lui 2022

Da mai departe!

Pe măsură ce Ford evoluează spre un viitor complet electric pentru autovehiculele sale, preferinţele consumatorilor europeni se schimbă. În 2020, 39% din vânzările de autovehicule Ford au fost reprezentate de SUV-uri şi crossovere – în creştere cu 8 puncte procentuale faţă de 2019. Ca urmare a acestor schimbări în preferinţele clienţilor, Ford va elimina treptat modelul Mondeo la sfârşitul lunii martie a anului viitor. Celelalte vehicule mari crossover şi multifuncţionale ale Ford – Ford Galaxy cu şapte locuri şi Ford S-MAX – vor continua să fie produse, versiuni hibride complete ale ambelor fiind lansate recent.

Lansat în 1993, Mondeo a fost primul autovehicul Ford considerat o maşină “globală”, menită să consolideze gama de modele Ford din întreaga lume. De la lansarea sa în Europa, unde a înlocuit Ford Sierra, vânzările Mondeo au ajuns până în prezent la aproximativ cinci milioane de unităţi.

Ford anunță într-un comunicat că se angajează pe deplin să-şi dezvolte gama de autovehicule în Europa şi să-şi consolideze poziţia cu modele precum Kuga, Puma şi Explorer PHEV. Compania introduce noi modele în Europa- începând cu noul Mustang Mach-E, complet electric şi versiunea Mustang Mach-E GT care va fi lansată mai târziu în acest an- dar şi cu primul său autoturism de volum, complet electric, care va fi lansat pe piaţă în 2023.

Related posts