Producătorii auto Renault, Nissan şi Hyundai, confruntaţi cu închideri de fabrici în India, din cauza Covid-19

Da mai departe!

Producătorii auto Renault, Nissan Motor şi Hyundai Motor se confruntă cu închideri temporare ale fabricilor în India, din cauza nemulţumirii tot mai mari a muncitorilor îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri de Covid-19, transmite Reuters.

Lucrătorii fabricii auto a Renault-Nissan din statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, vor intra miercuri în grevă, deoarece solicitările lor legate de protecţia faţă de Covid-19 nu au fost îndeplinite, potrivit unei scrisori transmise luni de un sindicat conducerii companiei.

Hyundai a anunţat că va suspenda activitatea la fabrica sa, situată tot în Tamil Nadu, timp de cinci zile, începând de marţi, după ce mai mulţi angajaţi au organizat luni un protest.

Tulburările scot în evidenţă problemele întâmpinate de companii în India, din cauza valului uriaş de infecţii de Covid-19, a sistemului de sănătate depăşit de situaţie şi a deficitului de vaccinuri, care îi fac  pe angajaţi să se teamă pentru sănătatea lor.

Tamil Nadu este unul dintre statele cele mai afectate din India, cu peste 30.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, consemnate săptămâna trecută.

Acest stat, care este un centru producător de automobile cunoscut drept Detroitul Indiei, a impus o carantină pentru coronavirus până pe 31 mai, dar a permis ca unele fabrici, inclusiv cele auto, să îşi continue activităţile.

Related posts