Primul contact cu Peugeot 2008 facelift

Da mai departe!

Peugeot a lansat și în România noul SUV urban 2008 facelift. Pe parcursul testului până la domeniile Manasia am putut descoperi această mașină care încearcă să se adreseze atât celor care vor o mașină pentru traficul urban, dar și pentru vacanțe.

Peugeot 2008 a fost lansat în 2013, volumul vânzărilor este în continuă creştere, producţia ajungând la 580.000 de exemplare în întreaga lume. În Europa, acest succes se materializează prin clasarea confortabilă, încă de la lansare, pe podiumul segmentului SUV.
Pentru a rămâne în top în clasamentul vânzărilor, Peugeot a adoptat pentru 2008 niște schimbări esențiale de design. Extensiile de aripă, grila verticală, precum şi pragurile de metal confirmă robusteţea unui model conceput pentru o utilizare zilnică. Nuanţa Rouge Ultimate vine și ea în gama 2008. Proiectoarele, încadrate în negru, precum şi stopurile sub forma de urme de gheare 3D, iluminate cu tehnologie LED. La interior, ambianţa luminoasă subliniază niște materiale mai bune şi grija pentru detaliu, prezentă la fiecare element în parte.

Am condus acest model în varianta cu motor pe benzină de 1,2 litri PureTech și 130 CP aproape 150 de kilometri. Este destul de puțin pentru un test complet, dar putem să spunem deja că se văd îmbuntățiri mai ales la modul în care este livrată puterea. Cutia manuală este destul de bine etajată, dar mai era loc de mai bine la precizie.
Poziția de condus este una care favorizează vizibilitatea. 2008 facelift are suprafețe vitrate mari și o vizibilitate excelentă.
În interior este suficient loc pentru 4 persoane, iar habitaclul destul de confortabil a primit materiale plăcute la atingere mai ales pe bord. i-Cockpit-ul este destul de intuitiv și ușor de folosit. În portbagaj este suficient loc pentru a cosidera SUV-ul de oraș o mașină de vacanță.
Peugeot 2008 facelift stă destul de bine și pe șosea, drumul expres către Urziceni nu ne-a ridicat foarte multe probleme, iar mașina rulează destul de bine chiar și la viteze mai mari.

Nivelurile de echipare Access, Active şi Allure sunt completate cu noua gamă GT Line. Acest nou nivel de echipare, o alegere deja foarte populară în rândul unor modele PEUGEOT consacrate (208, 308 şi 508), vine să ofere o ambianţă sportivă şi elegantă cu o paletă coloristică în roşu şi negru.

Sistemul de adaptare Grip Control este acum potrivit pentru orice tip de teren. Sistemul este utilizat în combinaţie cu anvelope certificate de iarnă tip Mud&Snow.
Mirror Screen, sistem bazat pe MirrorLinkTM şi Apple Carplay, echipează noul PEUGEOT 2008 alături de camera video marşarier, sistemele Active City Brake şi Park Assist – toate rarităţi în acest segment.
Comportamentul dinamic este unul foarte bun la toate versiunile. Motoarele Euro6 sunt eficiente din punct de vedere al consumului. Gama de motoare este constituită din modelele Euro6 PureTech şi BlueHDi, cu cutii de viteze manuale şi automate. Dezvoltând o putere între 82 şi 130 CP. Patru dintre aceste versiuni se află în categoria Best-in-Class pe segmentul lor, dintre care motorul de 1.2l PureTech 130 S&S BVM6. De fapt, aceasta a fost și cel testat de noi pe parcursul lansării.
La i-Cockpit-ul PEUGEOT conducătorul auto descoperă un comportament rutier intuitiv, agil şi sigur. Elementele de conectivitate integrate la bord, includ Mirror Screen, funcţie ce permite
conducătorului auto să-şi conecteze propriul smartphone, compatibil cu MirrorLinkTM sau Apple Carplay, la ecranul tactil de la bordul autovehiculului.
PEUGEOT 2008 uşurează deplasările în mediu urban. Sistemul Active City Brake reduce gravitatea accidentelor şi permite chiar evitarea completă a acestora. Camera video redă imagini clare care facilitează manevrele în marşarier.

Related posts