Porsche TAYCAN 4S Cross Turismo – lux versatil

Da mai departe!

Electrica Porsche Taycan a primit o versiune de caroserie nouă, aceea de CUV. Sub forma Porsche Taycan 4S Cross Turismo, sportiva germană a sosit la testele AutoReport.ro


Porsche Taycan Cross Turismo extinde portofoliul de produse al primei game de mașini sport complet electrice Porsche, fiind considerat cel mai versatil model electric, cu capacități off-road de invidiat pe noul șasiu de înaltă tehnologie, cu tracțiune integrală și suspensie pneumatică adaptivă.
Taycan 4S Cross Turismo este o prezență greu de uitat în peisajul urban și nu numai. După părerea noastră, clar așa trebuie să arate o mașină a viitorului.
În interior, cockpitul semnalează începutul unei noi ere, prin structura sa simplă și arhitectura complet nouă. Panoul de indicatoare, curbat, independent, reprezintă cel mai înalt punct al tabloului de bord. Acesta pune un accent clar pe șofer. Un ecran central de infotainment, de 10,9 inci și un afișaj opțional pentru pasagerul din dreapta sunt combinate pentru a forma o bandă de sticlă integrată într-un panou cu finisaj negru. Toate interfețele pentru utilizator au fost complet reconcepute pentru Taycan. Numărul de comenzi clasice, cum ar fi comutatoarele și butoanele, a fost redus semnificativ. În schimb, controlul este inteligent și intuitiv – folosind funcțiile tactile sau funcția de control vocal, care răspunde la comanda „Hey Porsche”.
În standard, Taycan 4S Cross Turismo este dotat cu un interior parțial din piele, precum și cu scaune frontale Comfort, cu reglare electrică pe opt căi.
Taycan are două portbagaje: cel din față are o capacitate de 81 litri, iar cel din spate de 446 litri.
Crossover-ul Taycan are un motor electric inovator, pe arhitectură de 800 de volți. Să trecem la performanțe și să vă spunem că acest model produce 571 CP, fiind echipat cu bateria Performance Plus.
Automobilul vine în standard cu baterie performantă cu transmisie pe o singură punte. Bateria Performance Plus pe care o regăsim la 4S este disponibilă opțional. Capacitatea totală în acest caz este de 93,4 kWh. Mașina are tracțiune integrală, și un cuplu maxim impresionat de 650 Nm.
Taycan 4S Cross Turismo accelerează de la o pornire la 100 km / h în 4,1 secunde. Viteza maximă este, de asemenea, de 240 km / oră, limitată electronic pentru a proteja capacitățile acumulatorilor. Autonomia este de până la 463 km cu Performance Plus, dar ce este important este că la viteze de autostradă, mașina se comportă ca un Porsche clasic și are mereu rezerve de putere.
Modelul super-tehnologizat este dotat cu multe sisteme care fac cât mai ușoară experiența de conducere a șoferului. Astfel regăsim la bord un asistent parcare față și spate cu Sorround View, Lane Change Assist, Blind Spot Assist, Cruise control adaptiv și multe alte sisteme futuriste.

Porsche TAYCAN 4S Cross Turismo
0-100 km/h: 4,1 secunde
Viteza maximă: 240 km/h
L/l/î: 4.974/2.144/1.409
Masă proprie: 2.245
Volum portbagaj (l): 446
Putere (CP): 571`
Cuplu maxim (Nm): 650
Consum mediu mixt – 22,6 – 26,4 kWh/100 km
Autonomie: 388 – 452 kilometri
Acumulatori: 93,4 kWh / 800 V
Cutie de viteze: Automată

Related posts