Bentley va lansa câte un model pe an timp ce cinci ani, începând cu 2025

Da mai departe!

Oficialii Bentley și-au propus să lanseze câte un nou model electric anual timp de cinci ani începând cu 2025. Anunțul vine odată cu prezentarea unor rezultate financiare foarte bune.

Bentley, companie a grupului Volkswagen cu sediul în Crewe, Anglia, a înregistrat în 2021 un profit de 389 de milioane de euro, multe peste cele doar 20 de milioane de euro raportate în anul anterior.

Creșterea majoră a profitului, vine după ce și livrările de vehicule ale companiei s-au majorat cu 31%, până la 14.659 de mașini.

Pentru atingerea scopului de a electrifica gama de produse, Bentley se bazează pe susținerea grupului Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, care la rândul său și-a intensificat investițiile în electrificarea produselor.

În plus, Bentley își propune să devină o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030 și investește trei miliarde de euro la fabrica sa din Crewe pentru a atinge acest deziderat.

„Cererea în creștere pentru modelele noastre hibride, susținută de investiții durabile în fabrica noastră din Crewe, ne va asigură poziția de producător de referință în mobilitatea de lux durabilă”, consideră Jan-Henrik Lafrentz, membru al consiliului de administrație al Bentley.

Related posts