Opel Zafira facelift mizează pe conectivitate

Da mai departe!

Încă de când Opel a introdus revoluționarul său sistem integrat cu șapte scaune în segmentul furgoanelor compacte în 1999, Opel Zafira a fost caracterizat printr-o combinație de versatilitate și confort. Opel a vândut 2,7 milioane de unități Zafira, în principal familiilor și profesioniștilor.

Noul Opel Zafira poate fi comandat acum la un preț de bază atractiv de 21.990 € (preț de vânzare recomandat, inclusiv TVA în Germania). Când va ajunge la reprezentanțe în septembrie, nu va conta doar pe calitățile dovedite ale predecesorului său, cum ar fi sistemul de scaune Flex7®, scaunele față ergonomice certificate de AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Campania pentru un spate sănătos), suportul pentru biciclete FlexFix® sau șasiul adaptiv FlexRide – noul Zafira prezintă și un design exterior nou, îndrăzneț și un interior reproiectat cu o ambianță deosebit de spațioasă și o conectivitate deosebită. Noua generație de sisteme de infotainment IntelliLink a Opel este compatibilă atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto; asistentul personal de service și conectivitate Opel OnStar transformă noul Zafira într-un hotspot Wi-Fi 4G/LTE mobil pentru șofer, prieteni și familie. Și, pentru prima dată în această clasă de autovehicule, Opel oferă cea mai nouă generație a sistemului de iluminare frontală adaptivă AFL cu tehnologie LED. Toate acestea fac din noul Zafira un lounge pe roți confortabil pentru șofer și pasageri.

Designul dinamic al farurilor, împreună cu grila sesizabil mai sportivă dau tonul designului proaspăt al modelului Zafira. Farurile sale față fuzionează cu grila radiatorului, constituind vizual o unitate. Bara cromată sculpturală ce susține logo-ul mărcii se contopește cu farurile, conferindu-i autovehiculului o postură mai lată. Noua aripă dublă cromată specifică mărcii Opel ce găzduiește luminile diurne – partea superioară are și rolul de claxon optic LED – contribuie la impresia remarcabilă creată de noul Zafira prin designul său frontal robust, sportiv și dinamic.
„Noul design frontal al Zafira preia elemente cheie de la noul Opel Astra multi-premiat și constituie parte integrantă a portofoliului de modele Opel. Luminile diurne duble sculptate conferă un rafinament ce se regăsește și la interior. Cu panoul de instrumente complet reproiectat, postul de conducere este mai clar, mai organizat și mai ușor de utilizat”, declară Mark Adams, vicepreședintele de design al GM Europe.

Noul design elegant al postului de conducere le asigură șoferului și pasagerului din față o vizibilitate optimă în față. Toate funcțiile importante, cum ar fi afișajul și comenzile de funcționare, sunt poziționate comod la îndemâna șoferului. Anterior, afișajul sistemului de infotainment era amplasat deasupra consolei centrale, fiind acum înlocuit de un ecran tactil în noul post de conducere al modelului Zafira și integrat mai jos, în consola centrală. În același timp, designerii au putut reduce numărul de butoane și comutatoare din postul de conducere. Ecranul tactil de înaltă calitate de 7 inch cu un cadru galvanizat conferă o imagine de interior premium. Noul volan sculptat tridimensional cu capacul mic și proiectat eficient al airbagului nu doar arată bine, ci este și extrem de ergonomic.
Opel oferă noul Zafira cu două sisteme de infotainment IntelliLink de ultimă generație. Sistemul R4.0 IntelliLink aduce universul smartphone-urilor în lounge-ul pe roți și este compatibil atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto. Navi 950 IntelliLink este ideal pentru clienții care își doresc un sistem de infotainment cu navigație la bord. Opel OnStar este, de asemenea, la bord. Asistentul personal de service și conectivitate protejează pasagerii cu ajutorul răspunsului automat la impact și al multor alte funcții. Împreună cu Navi 950, oferă și posibilitatea de a descărca destinații. Iar Opel OnStar transformă noul Zafira într-un hotspot Wi-Fi 4G/LTE (în funcție de piață). La rețeaua autovehiculului pot fi conectate până la șapte dispozitive – câte unul pentru fiecare pasager. Aceasta face din Zafira autovehiculul ideal pentru familii și oamenii de afaceri care doresc să rămână conectați în timpul deplasării.

La fel ca la generațiile anterioare ale modelului Zafira, șoferul și pasagerii se pot bucura, de asemenea, de călătorii relaxante în scaunele ergonomice certificate AGR, disponibile opțional. Consola centrală multifuncțională FlexRail® pe șine de aluminiu oferă module flexibile pentru depozitare între scaunele din față.
Pasagerii de pe al doilea rând de scaune se pot bucura de transformarea habitaclului într-un lounge spațios și confortabil. Datorită mecanismului inteligent de pliere, spătarul scaunului din mijloc se pliază și se rotește pentru a asigura cotiere confortabile pentru scaunele laterale. De asemenea, acestea glisează în spate și către centrul autovehiculului, astfel încât sistemul de scaune tip „amfiteatru” să ofere spațiul generos pentru picioare și umeri specific unui sedan de clasă premium. Cel de-al treilea rând de scaune poate fi, de asemenea, pliat până la nivelul podelei portbagajului, creând astfel o suprafață de încărcare plană. Confortul personal este pe primul loc: designerii Opel au transformat interiorul flexibil într-un lounge veritabil unde vă puteţi relaxa și relaxa de spațiul generos, indiferent dacă plecaţi într-o călătorie de afaceri sau o vacanţă lungă.

Parbrizul și trapa panoramice opționale sporesc și mai mult confortul și senzația de spațiu amplu. Parbrizul se întinde de la capotă aproape până la nivelul montantului B, ceea ce le conferă șoferului și pasagerului din față o vedere în sus completă și neobstrucționată. Trapa panoramică se întinde de la parbriz până în partea din spate a autovehiculului, amplificând luminozitatea de la interior și atmosfera spațioasă de lounge.

Dar noul Zafira oferă mult mai mult decât „doar” o modalitate de călătorie extrem de confortabilă. Lounge-ul pe roți poate deveni cu ușurință și un autovehicul mic de transport. În configurația cu 5 locuri, conform standardului ISO 3832, modelul Zafira poate transporta un volum minim de 710 litri, care poate ajunge la 1860 de litri prin rabatarea celui de-al doilea rând de scaune.
Mai mult, Zafira dispune de peste 30 de posibilități de depozitare. Suportul pentru biciclete FlexFix® integrat în partea din spate este extrem de practic. Acesta iese din bara de protecție spate asemenea unui sertar și poate susține până la patru biciclete (cu o greutate totală de 80 de kilograme). Deoarece suportul pentru biciclete poate fi înclinat, hayonul poate fi deschis chiar și atunci când FlexFix este complet încărcat.

Inginerii Opel au implementat din nou strategia companiei de a pune tehnologiile inovatoare la dispoziția unui grup larg de clienți prin intermediul noii generații a Sistemului de Iluminare Frontală Adaptivă AFL cu tehnologie LED. Noul sistem AFL cu tehnologie LED adaptează automat modelul de iluminare al farurilor la condițiile din trafic, astfel încât să fie asigurat în permanență cel mai înalt nivel de iluminare. Acesta include nouă funcții/modele de iluminare diferite, inclusiv lumina de oraș, lumina pentru drum extraurban, precum și modul turist și modul de oprire (eco). De exemplu, ultima funcție activează modul de economisire a energiei la oprirea la semafor.
Cea mai nouă versiune a camerei video frontale Opel Eye® este compatibilă cu multe sisteme de asistență pentru șofer, printre care asistentul pentru faza lungă al sistemului de iluminare AFL cu tehnologie LED și sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Funcția de indicare a distanței de urmărire folosește, la rândul ei, camera video frontală pentru detectarea autovehiculelor care se deplasează în față, iar alerta privind o coliziune frontală emite avertismente vizuale și sonore atunci când autovehiculul Zafira se apropie prea repede de autovehiculul din față. Avertizarea privind părăsirea benzii de circulaţie este activată automat la viteze de peste 60 km/h şi avertizează şoferul atunci când părăseşte accidental banda printr-un semnal pe panoul de instrumente şi o avertizare sonoră.

Alte două dotări ale noului Zafira care sporesc gradul de confort și reduc stresul sunt tempomatul adaptiv și șasiul FlexRide. Cu ajutorul senzorilor radar amplasați în spatele grilei din față, tempomatul adaptiv ajută șoferul să păstreze viteza selectată, precum și distanța presetată față de autovehiculul din față. Pe lângă viteză, șoferul poate selecta și distanța, având la dispoziție trei opțiuni: departe, mediu, aproape. În funcție de preferințele fiecărui șofer, șasiul mecatronic adaptiv FlexRide se adaptează în permanență la stilul de conducere și condițiile din trafic.

Clienții care vor cumpăra modelul Zafira pot să aleagă dintr-o gamă largă de motorizări, noul Zafira fiind singurul autovehicul din clasa sa care oferă o gamă completă de grupuri motopropulsoare. Aceasta include modele pe benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat și gaz natural comprimat cu puteri de la 88 kW/120 cp până la 147 kW/200 cp (consum în regim urban 11,7-5 l/100 km, extraurban 7,7-4,2 l/100 km, mixt 9,2-4,7 l/100 km; nivel de emisii de CO2 în regim mixt 182-129 g/km (în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 715/2007); clasă de eficiență energetică D-A+ în Germania). Cea mai performantă unitate de propulsie din gama Zafira este motorul turbo 1.6 ECOTEC cu injecție directă de 147 kW/200 cp. Cu un cuplu maxim de 280 Nm, acesta accelerează monovolumul de la zero la 100 km/h în doar 8,8 secunde și îi asigură o viteză maximă de 220 km/h. Motorul face trecerea de la 80 la 120 km/oră în treapta a cincea în doar 8,3 secunde (consum de carburant cu transmisie manuală cu șase trepte, sistem Start/Stop și pneuri cu rezistență redusă la rulare: urban 8,4 l/100 km, extraurban 5,9 l/100 km, mixt 6,8 l/100 km și nivel de emisii de CO2 în regim mixt de 160 g/km (conform Regulamentului (CE) nr. 715/2007); clasa de eficiență energetică C în Germania).

Related posts