Opel Corsa – maxi-Adam

Da mai departe!

Opel Corsa se află acum la a cincea generaţie. Și cum noile motoare turbo de 1,0 l, cu trei cilindri sunt printre noutăți, AutoReport.ro testează fix un astfel de model.

Pe o perioadă de 32 de ani, în Europa au fost vândute aproximativ 12 milioane de autovehicule Corsa, inclusiv 2,8 milioane din modelul curent, generaţia a patra.
Designerii Opel au oferit noului model Corsa un aspect mai dinamic care să corespundă cu filozofia de design a mărcii. Poate că suntem subiectivi, dar nouă ne plăcea mai mult vechea generație, dar poate este doar o percepție datorată noilor proporții ale vehiculului. Grila a devenit mai dreaptă și mai agresivă, iar blocurile optice sunt mai interesant conturate. Per total, noua generație se aseamănă lui Opel Adam, poate chiar prea mult. În spate blocurile optice par un pic prea mari, dar acesta este un lucru bun, mai ales noaptea.
Elementul principal de sub capota aşa-numitei noi „Corsa E” de generaţia a cincea este reprezentat de motorul turbo nou 1.0 ECOTEC cu injecţie directă şi trei cilindri. Acest motor pe modelul de test în varianta de putere de 85 kW/115 cp. Cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte, acesta își face bine treaba, transformând Corsa într-o mașină de oraș destul de agilă.
Datorită noii geometrii şi calibrării software-ului de direcţie, noul sistem de servodirecţie sensibilă la viteză este îmbunătăţit, asigurând un răspuns mai precis. Toate modelele Corsa dispun de o nouă dotare standard care permite reducerea efortului la efectuarea manevrelor de direcţie la viteze reduse, modul City, activat uşor prin simpla apăsare a unui buton.

Noul Corsa vine, de asemenea, cu un interior complet nou. Este disponibil și sistemul de infotainment IntelliLink.
Având un design cu linii clare, habitaclul noului model Corsa este organizat în jurul unui centru de comandă pentru şofer. Panoul de instrumente este proiectat în jurul liniilor orizontale. Ecranul tactil color de 7 inch al sistemului IntelliLink este amplasat în consola centrală, aproape de schimbătorul de viteze.
Noul Corsa lansează o gamă de sisteme de asistenţă pentru şofer. Siguranţa este sporită datorită noilor sisteme disponibile pentru prima dată la bordul Corsa, precum farurile bi-xenon cu lumină la virare, monitorizarea unghiului mort şi camera video frontală Opel Eye cu sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, sistem de avertizare privind părăsirea benzii de rulare, asistentul pentru fază lungă, funcţia de indicare a distanţei de urmărire şi sistemul de avertizare privind o coliziune frontală.

Opel Corsa 1.0 Turbo Cosmo
0-100 km/h: 10,3 secunde
Viteza maximă: 195 km/h
L/l/î: 4.021/1.944/1.481
Masă proprie: 1.199 kg
Cilindree (cmc): 999
Putere (CP): 115 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 170 la 1.800 rpm
Consum mediu: 8 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts