Noul Porsche 718 Cayman GT4 RS la testele finale

Da mai departe!

Porsche 718 Cayman GT4 primește un frate mai mare: 718 Cayman GT4 RS. Noul model de top al familiei 718 este bine pregătit pentru premiera mondială din noiembrie. În timpul testelor finale, primul 718 care poartă insigna RS și-a demonstrat în mod impresionant potențialul dinamic, atât pe drumurile montane virajate, cât și pe pista de curse.

Ambasadorul de marcă și pilotul de dezvoltare Jörg Bergmeister a parcurs circuitul Nürburgring-Nordschleife de 20,832 kilometri într-o mașină de serie ușor camuflată, în 7:09,300 minute. 718 Cayman GT4 RS a finalizat turul mai scurt de 20,6 km, care anterior servea drept reper, în 7:04,511 minute – cu 23,6 secunde mai rapid decât fratele său mai mic, 718 Cayman GT4. Pentru a proteja șoferul, mașina sport cu motor central a fost echipată cu un scaun de curse. Anvelopele montate pe mașină au fost Michelin Pilot Sport Cup 2 R, care vor fi disponibile opțional. Un notar a confirmat configurația standard și greutatea mașinii.

„În timpul dezvoltării, am oferit modelului 718 Cayman GT4 RS tot ceea ce caracterizează un RS autentic: construcție ușoară, mai multă forță, mai multă putere și, desigur, un nivel și mai ridicat de reacție și feedback la manevrele șoferului. Timpul fantastic pe Nordschleife este o dovadă impresionantă de cât de vizibile sunt aceste îmbunătățiri în dinamica de pilotaj”, spune Andreas Preuninger, Director GT Model Line. „Clienții noștri pot visa acum la o mașină de pilotaj pură, care face din experiența de conducere palpitantă o prioritate absolută.”

„718 Cayman GT4 RS este o mașină de pilotaj fără compromisuri. Se simte la fel de agilă ca un kart pe drumurile montane, totuși este impresionant de stabilă și bine echilibrată pe circuit. Un astfel de tur nu ar fi nici măcar posibil în alt fel”, mai spune Jörg Bergmeister. „GT4 RS este una dintre cele mai exacte mașini pe care Porsche le-a dezvoltat vreodată. Și chiar trebuie să experimentați sunetul uluitor pe care îl produce”, adaugă pilotul de clasă mondială, care a dedicat mai mult de 500 de ore modelului 718 Cayman GT4 RS în timpul testării și reglării prototipurilor, ca parte a procesului de dezvoltare.

Related posts