Nokian Tyres începe producția pe bază de contract cu un producător din China pentru a asigura disponibilitatea anvelopelor pentru mașinile de pasageri în Europa Centrală

Da mai departe!

Nokian Tyres începe producția pe bază de contract cu o companie din China pentru a asigura disponibilitatea anvelopelor pentru mașinile de pasageri în Europa Centrală. Compania semnează un acord cu Qingdao Sentury Tire.

Nokian Tyres plc și Qingdao Sentury Tire Co., Ltd. au semnat un acord de producție pe bază de contract. Conform acordului, Qingdao Sentury Tire începe să fabrice anvelope pentru mașinile de pasageri selectate de Nokian Tyres pentru piața central-europeană. Anvelopele fabricate la facilitatea de producție a partenerului sunt concepute de Nokian Tyres și au fost testate în facilitățile de producție ale Nokian Tyres pentru a îndeplini exigențele ridicate ale companiei în ceea ce privește siguranța și calitatea. Anvelopele vor fi vândute sub marca Nokian Tyres.

Nokian Tyres este în curs de negociere a unor acorduri suplimentare de producție pe bază de contract, iar volumul anual total al acestor acorduri este estimat pentru perioada 2023-2027 între 1 și 3 milioane, pentru a completa producția de la propriile uzine Nokian Tyres.

Colaborarea dintre Nokian Tyres și Qingdao Sentury Tire se bazează pe un parteneriat pe termen lung și asigură disponibilitatea anvelopelor de înaltă calitate ale companiei pe piața din Europa Centrală. Lansarea producției va avea loc în prima jumătate a anului 2023, iar primele anvelope vor ajunge pe piață în a doua jumătate a anului 2023. Uzina de producție va fi auditată în mod regulat în conformitate cu exigențele Nokian Tyres în ceea ce privește calitatea, sustenabilitatea și siguranța.

Pe lângă fabricarea pe bază de contract, Nokian Tyres își intensifică eforturile de a crește propria producție. După cum a anunțat la începutul lunii noiembrie, compania va investi 650 de milioane de EUR într-o nouă uzină de producție cu emisii de CO2 zero din România. Producția comercială este programată să înceapă la uzină în 2025. În același timp, compania a continuat creșterea capacității la uzinele sale din Finlanda și SUA.

„Am început să construim noua capacitate Nokian Tyres fără producție în Rusia și fabricarea pe bază de contract este o parte esențială a acestor planuri. Aceasta completează propria producție și ne ajută să răspundem cererii mai rapid și mai flexibil. Cu noua fabrică din România, creșterea capacității din Finlanda și SUA și producția pe bază de contract, punem o fundație solidă pentru creșterea viitoare a Nokian Tyres”, declară Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres.

Related posts