Nissan nu va mai produce motoare pentru Mercedes-Benz în SUA

Da mai departe!

Nissan a anunțat o altă oprire a unei fabrici de motoare, în SUA, la uzina în care produce motoare pentru Mercedes-Benz. Compania a mai anunțat în această săptămână că va opri o fabrică din UK care furniza motoare pentru Renault.

Nissan a decis să înceteze producția în Decherd, SUA, în uzina în care erau asamblate motoare pentru automobile Mercedes și Infiniti. Unitatea de producție a fost pornită în 2014, în urma unui acord încheiat între cele două companii, fiind dedicată motoarelor în patru cilindri, turbo, regăsite pe GLE și Sprinter, precum și pe Infinity Q50. Cu o investiție comună de peste 300 de milioane de dolari, fabrica poate produce până la 250.000 de motoare anual, vârful fiind atins în 2020, cu mai puțin de 100.000 de unități. Pentru moment nu a fost anunțată soarta uzinei, dar Nissan a precizat că muncitorii vor fi repartizați în alte unități ale companiei.

Cooperarea dintre Nissan și Mercedes-Benz a început ca urmare a unui parteneriat mai larg, încheiat între Alianța Renault Nissan și Daimler, care a inclus și un schimb de acțiuni. Între timp, parteneriatul s-a destrămat, toate cele trei companii implicate alegând să vândă acțiunile cumpărate la acel moment. În prezent, doar un singur automobil mai este produs în baza colaborării dintre Alianță și Merceds-Benz, Citan/T Class fiind produse în uzina Renault din Franța în care este fabricat și Kangoo. Au încetat în schimb producția Nissan a pickup-ului  Mercedes X Class, și cea a modelului Smart în uzina Renault. De asemenea, Alianța a încetat producția motorului 1.6 diesel pentru Mercedes.

Related posts