Motivul pentru care nemţii s-au săturat de maşinile electrice. Vânzările au scăzut cu 54,9%

Da mai departe!

În Germania, oprirea stimulentelor guvernului de la Berlin a determinat scăderea vânzărilor de automobile electrice şi se aşteaptă ca motoarele tradiţionale să crească în ianuarie 2024: diesel, benzină şi GPL.

Motivul pentru care nemţii s-au săturat de maşinile electrice. Vânzările au scăzut cu 54,9%

Potrivit datelor publicate de Asociaţia Germană a Industriei Auto, odată cu încetarea stimulentelor oferite de guvernul de la Berlin, vânzările de maşini electrice au scăzut drastic în Germania în ianuarie 2024, marcând o reducere clară de 54,9% faţă de decembrie 2023.

De asemenea, există o criză pentru maşinile hibride plug-in, care au scăzut din nou cu 19,6% în prima lună a anului 2024, în timp ce motoarele tradiţionale, adică motoarele cu ardere internă, se întăresc.

Asociaţia germană evidenţiază modul în care vânzările de maşini diesel au crescut cu 9,5% urmate de modelele pe benzină, +9,1%: un salt puternic şi pentru maşinile alimentate cu GPL, cu un surprinzător +43,9%.

Potrivit site-ului Carscoops, care a prezentat ştirea, în ianuarie 2024, redresarea vânzărilor de modele de motoare cu ardere nu a fost suficientă pentru a susţine piaţa auto din Germania, care a pierdut 11,7 puncte procentuale faţă de luna decembrie.

Related posts