Morgan a creat un Plus 8 pentru aniversarea de 50 de ani

Da mai departe!

Producătorul britanic de mașini sport de lux Morgan împlinește în acest an 50 de ani de când face modelul Aero Plus 8. Acest interval este unul destul de lung pentru un producător de mașini, mai ales pentru un model este o eternitate.

Astfel, alături de Aero GT, cei de la Morgan au adus la Geneva Motor Show, modelul Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition.
Peter Morgan a prezentat prototipul Plus 8 la Earls Court Motor Show în Londra în 1968. Aproximativ 6.000 unități au fost construite înainte ca motorul Rover V8 care le propulsa să nu mai iasă de pe linia de producție în 2004.

Modelul a fost reînviat în 2012 pe șasiul de aluminiu al Aero 8, având ca mijloc de propulsie motorulul BMW V8 de 4,8 litri. Cu o greutate de doar 1.100 kg, modelul clasic putea să ajungă la 100 km/oră în doar 4,2 secunde.
Cum și acest motor aspirat nu se va mai produce, Plus 8 și Aero 8 vor fi ultimele modele care îl vor mai folosi. Doar 50 de modele aniversare vor fi produse, vopsite în această culoare specială albastră care amintește de primul Plus 8 construit. Tot de la acesta au fost moștenite elementele galbene de pe grilă, capotă și partea spate.

Related posts