Mini și Rolls Royce vor complet electrice până în 2030

Da mai departe!

Marca Mini este pe drumul către un viitor complet electric. O primă imagine a viitorului Mini a fost oferită în vara lui 2022 prin conceptul Aceman. Primele vehicule electrice din noua familie a mărcii britanice deținută de grupul BMW urmează să fie lansate pe piață anul acesta. La fel se va întâmpla și cu marca de lux Rolls Royce, după cum anunță oficialii Grupului BMW proiecțiile lor pentru anul 2023 și cei ce vor urma.

Tot în 2023, la uzina din Leipzig va debuta producția noului Mini Countryman. Crossoverul va fi oferit atât cu un tren de propulsie pur electric, cât și cu motoare cu ardere internă. Prima decapotabilă din lume cu un sistem de propulsie pur electric vine tot de la Mini – o ediție limitată Cooper SE Cabriolet va fi disponibilă în Europa din aprilie.

La nivelul anului 2030, marca de lux Rolls-Royce va avea, de asemenea, o ofertă exclusiv electrică. Debutul a fost deja făcut prin modelul complet electric Spectre, prezentat în premieră mondială în 2022, care va ajunge la primii clienți în acest an.

Cu o gamă compusă din tot mai multe mașini 100% electrice, grupul bacarez anticipează o traiectorie de creștere abruptă în următorii ani: în 2024, cel puțin una din cinci mașinile noi ale companiei va avea un sistem de propulsie complet electric. Apoi, în 2025, fiecare al patrulea vehicul nou livrat ar trebui să fie 100% electric, iar în 2026 aproximativ unul din trei.

Related posts