MINI prezintă o ediție specială la aniversarea de 60 de ani

Da mai departe!

MINI aniversează cei 60 de ani de existență cu un model cu un design exclusiv. Noutățile de pe acest model subliniază moștenirea autentic britanică și caracterul sportiv al acestui icon al clasei mașinilor mici de oraș. Ediția specială este disponibilă în variantele cu 3 și 5 uși, dar și cu 4 motorizări.

Un original care mereu se reinventează, MINI are rădăcinile adânci înfipte în tradiționalismul britanic, în același timp fiind mereu deschis către schimbări. La 60 de ani după lansarea micuței mașini britanice de oraș care a cunoscut imediat un succes internațional, modelul se reinventează, aducând cu el unicul go-kart feeling, dar și folosirea creativă a spațiului.
Pentru a marca această aniversare, marca premium deținută de grupul BMW vine cu un nou model cu un design care pune accent pe rădăcinile sale britanice, dar și pe agilitate atât de necesară timpurilor moderne.
Ediția specială este disponibilă începând cu luna martie a acestui an.

Încă înainte de lansarea modelului clasic MINI, din vara anului 1959, a devenit clar că designul acestui model trădează atât o folosire inteligentă a spațilui din interior, dar și agilitate. Designerul de mașini sport John Cooper a fost în special o persoană care credea că mașina compactă cu 4 locuri are potențial pentru motorsport. În colaborare cu Alec Issigonis, creatorul acelui clasic Mini, a dezvoltat idei de variante cu motoare mai puternice, punând piatra de temelie a unei excepționale cariere pe circuitele de curse și în etapele de raliuri. MINI a obținut imediat după aceea 3 victorii clare la Raliul Monte Carlo Rally în anii 1960.

Cu o nuanță ce amintește de culoarea clasică a mașinilor de curse britanice, MINI 60 Years Edition evocă această carieră sportivă. Vopseaua folosită se numește British Racing Green IV. Culorile Midnight Black metallic, Moonwalk Grey metallic, Melting Silver metallic și MINI Yours Lapisluxury Blue non-metallic sunt folosite care alternative. Ca și finisaje pentru acoperiș și oglinzile eterioare mai pot fi folosite Alb Piper sau negru. Jantele de 17 inch și dungile pe capotă cu design specific pentru această aniversare întregesc designul acestor ediții speciale.
Logo-ul 60 Years apare nu doar pe capotă, cât și pe marginile semnalizatoarelor și pe praguri. În interior, acest logo mai poate fi regăsit pe tetiere și volan. O tapiserie specială mai este disponibilă, iar logo-ul aniversar este proiectat noaptea și pe asfalt atunci când deschizi ușa.
La fel ca și pachetul de echipare disponibil 60 Years Chili, vehiculele ediție specială au faruri și proiectoare de ceață LED, semnalizatoare albe și stopuri LED cu designul steagului britanic.
Două motoare pe benzină și două diesel cu puteri cuprinse între 100 kW/136 CP și 141 kW/192 CP sunt disponibile pentru acest model aniversar.

Related posts