MINI Cooper S – cu mai mult spațiu

Da mai departe!

MINI Cooper S vine la testele AutoReport.ro în varianta cu uși în plus, cum spunem noi. Celebra mașină britanică cu 5 uși este o mașină de oraș sprintenă și mai spațioasă.

Cu un ampatament extins cu 72 de milimetri şi o caroserie lungită cu 161 de milimetri în comparaţie cu dimensiunile MINI cu trei uşi, modelul cu cinci uşi oferă o libertatea mai mare de folosire a interiorului. În spate sunt trei locuri separate, iar pasagerii care le utilizează beneficiază de o creştere a spaţiului pentru cap cu 15 milimetri şi o extindere a lăţimii interioare cu 61 de milimetri la nivelul coatelor. În plus, portbagajul este mai mare cu 67 de litri decât noul MINI cu trei uşi, volumul total fiind de 278 de litri.

Toate propulsoarele de pe MINI dispun de noua tehnologie BMW Group TwinPower Turbo.
Versiunea testată de noi, MINI Cooper S este echipată cu un motor de 4 cilindri în linie de 141 kW/192 CP. Propulsorul este combinat cu o transmisie cu 6 trepte foarte bine etajată.
Acest motor în combinație cu o masă destul de redusă oferă senzații tari, de tip go-kart. La modelul de test am putut alege din „Driving mode“ modurile GREEN, MID și SPORT. Pe acest model sunt oferite opțional suspensii adaptive cu presetări diferite.
Astfel, cei care s-au plâns până acum de rigiditatea suspensiei nu vor avea de ce să se plângă. Cu toate acestea, Cooper S nu pare perfect adaptat drumurilor din România. Orice denivelare se simte destul de rău.

Scaunele tapiţate cu piele sunt disponibile în interior. Designul bordului a rămas în mare parte același. Au fost modificate, în schimb mare parte dintre instrumentele de bord, pentru îmbunătățirea ergonomiei. MINI Cooper S (5 uşi) şi MINI Cooper SD (5 uşi) sunt echipate standard cu scaune sport, disponibile opţional pentru celelalte variante. Scaunele sport oferă un suport lateral excelent, precum şi funcţie de ajustare a adâncimii scaunului. Opţionale, scaunele “lounge” tapiţate cu piele au o structură vizuală ca de tub şi oferă o tapiţerie de înaltă calitate pentru confort excelent.

O gamă largă de posibilităţi pentru personalizarea interiorului este oferită prin selecţia specifică modelului de culori pentru tapiţerie, suprafeţe interioare Colour Lines şi alte particularităţi de design. Acestea includ Chrome Line pentru interior şi pachet de iluminare cu lumini LED de interior şi lumini ambientale portocalii, precum şi numeroase dotări noi din programul MINI Yours.

Tehnologia MINIMALISM, disponibilă standard, include funcţia de afişare a punctului de schimbare pentru modelele cu transmisie manuală, generarea energiei la frânare şi controlul inteligent al pompei de combustibil, al pompei de lichid de răcire şi a componentelor auxiliare. Mai mult, pentru cutiile de viteză automate, aceasta oferă funcţia coasting automată. Aceasta presupune decuplarea motorului de la transmisie la ridicarea piciorului după pedala de acceleraţie pentru o înaintare liberă eficienţă, cu o rezistenţă minimă la înaintare.
Există numeroase sisteme de asistare a conducătorului disponibile la noul MINI cu cinci uşi. Acestea includ MINI Head-Up-Display, care prezintă informaţii relevante pentru conducător pe un monitor extensibil în secţiunea superioară a bordului, între parbriz şi volan.
Driving Assistant cuprinde un tempomat bazat pe cameră video şi funcţie de control al distanţei care menţine automat distanţa faţă de automobilul din faţă, precum şi sistem de avertizare de coliziune şi de prezenţă a pietonilor cu funcţie iniţială de frânare. O cameră pentru mers înapoi şi Parking Assistant sunt disponibile la noul MINI cu cinci uşi.
Programul MINI Connected oferă, prin aplicaţiile pentru smartphone, funcţii asociate automobilului precum Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement şi MINIMALISM Analyser, precum şi servicii bazate pe internet cum ar fi funcţia web radio.

Mini Cooper S 5 doors
0-100 km/h: 6,8 secunde
Viteza maximă: 230 km/h
L/l/î: 4.005/1.727/1.425
Masă proprie: 1.240 kg
Cilindree (cmc): 1.998
Putere (CP): 192 la 4.700 rpm
Cuplu maxim (Nm): 280 la 1.250 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts