Mercedes-Benz și-a revizuit în sus prognozele privind rezultatele sale financiare din următorii patru ani

Da mai departe!

Mercedes-Benz a îmbunătăţit estimările privind marja de profit în împrejurări favorabile la 14% până în 2025, faţă de ţinta precedentă de 10% sau mai mult, a anunţat joi producătorul auto german, în condiţiile reorientării strategiei spre vehiculele de lux care aduc profituri ridicate, transmite Reuters.

Aproximativ 75% din investiţii vor fi alocate vehiculelor premium şi celui mai bine vândut segment – modelele C-Class şi E-Class, în timp ce va fi redus numărul modelelor mai ieftine, de la şapte la patru.

Compania se aşteaptă în următorii patru ani la o creştere de 60% a ponderii vânzărilor modelelor de top, apreciind că cel mai ridicat potenţial de creştere îl are piaţa auto din China.

În primul trimestru din 2022, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat la 5,2 miliarde de euro (55,54 miliarde dolari), chiar dacă livrările de automobile au scăzut cu 10%, a anunţat Mercedes-Benz.

Divizia Mercedes-Benz Cars a raportat o marjă ajustată de profit de 16,4%, faţă de 12,6% la divizia Mercedes-Benz Vans.

Producătorul german de maşini premium a confirmat obiectivul pentru 2022, estimând că va înregistra o marjă ajustată de profit de 11,5 – 13% la divizia auto, dar a avertizat că perspectivele ar putea fi afectate de înrăutăţirea efectelor războiului şi de deficitul de semiconductori.

Related posts