Kia XCeed și Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid vor fi disponibile în România începând din această primăvară

Da mai departe!

Kia Romauto, importatorul oficial al automobilelor Kia în România, a anunțat astăzi că versiunile Plug-in Hybrid ale modelelor Kia XCeed și Ceed Sportswagon vor fi disponibile în țara noastră începând din această primăvară. Prețul pentru XCeed PHEV pornește de la 36.414 cu TVA inclus, iar pentru Ceed SW PHEV de la 35.998 cu TVA inclus.

Lansarea celor două versiunil Plug-in Hybrid marchează următorul pas în strategia de electrificare a Kia Motors. Cele două noi modele cu emisii scăzute aduc pentru prima dată sistemele de propulsie electrice în segmentul compact al familiei Ceed.

XCeed Plug-in Hybrid și Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid sunt fi construite la Žilina, în Slovacia – fiind primele modele plug-in fabricate de marcă în Europa. Garanția fără egal Kia, de șapte ani – 150.000 kilometri, este oferită standard și acoperiă pachetul de baterii și motorul noului sistem de propulsie. Construite exclusiv pentru Europa, vânzările acestor modele noi vor debuta la începutul anului 2020.

 

Sisteme de propulsie și transmisii

Propulsie plug-in cu emisii scăzute și capabilități de condus 100% electrice

Noile versiuni PHEV ale modelelor XCeed și Ceed Sportswagon oferă o alternativă convingătoare pentru modelele convenționale cu motoare pe benzină și diesel. Noul sistem de propulsie combină un pachet de baterii litiu-ion de 8.9 kWh, un motor electric de 44.5 kW și un motor în patru cilindri ‘Kappa’ eficient, de 1.6 litri GDi (injecție directă benzină).  Puterea totală a sistemului de propulsie este de 141 CP, cu un cuplu  maxim de 265 Nm, permițând modelului Ceed Sportswagon să accelereze de la 0 la 100 kmh în 10.8 secunde, iar modelului XCeed în 11.0 secunde.

 

Sistemul de propulsie este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj și șase trepte (6DCT), permițând șoferilor să schimbe chiar ei vitezele, pentru un stil de condus mai captivant și mai efficient decât alte automobile cu sistem de propulsie hibrid, echipate cu transmisia e-CVT (electronic continuously-variable transmissions).

 

Tehnologia standard de regenerare a forței de frânare permite noilor modele Plug-in Hybrid să colecteze energia cinetică și să reîncarce pachetul de baterii în timpul deplasării în pantă sau în timpul frânării, îmbunătățind astfel eficiența sistemului de propulsie.

 

Ceed Sportswagon este capabil să realizeze o autonomie de până la 60 de kilometri (conform ciclului combinat NEDC) în modul complet electric, cu zero emisii, în timp ce XCeed este capabil de o autonomie de până la 58 kilometri (conform ciclului combinat NEDC). Astfel, șoferii pot realiza majoritatea deplasărilor zilnice și scurte deplasări doar cu ajutorul puterii electrice.

 

Ambele modele sunt echipate cu sistemul de sunet virtual al motorului (Virtual Engine Sound System), un sistem sonor de atenționare care este activat în modul complet electric, la viteze reduse sau în timpul deplasării în marșarier. Sistemul generează diferite nivele de sunet virtual de până la 59 dBA pentru a atenționa pietonii de prezența automobilului.

 

Rulare și manevrabilitate

Dezvoltate pentru drumurile europene, pentru cumpărătorii europeni

Ca și omologii lor pe benzină și diesel, modelele XCeed și Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid au fost concepute exclusiv pentru drumurile europene, exclusiv pentru cumpărătorii europeni. Caracteristicile lor de rulare și manevrabilitate au fost adaptate pentru a fi superioare față de predecesori în ceea ce privește dinamismul și implicarea șoferului.

 

Sistemul de suspensie complet independent oferă șoferilor un răspuns rapid și agil din partea direcției. Rularea a fost dezvoltată pe o gamă foarte mare a suprafețelor rutiere din Europa, rămânând confortabilă dar în același timp oferind șoferilor încredere și un control sporit în viraje, dar și stabilitate maximă la viteze mai mari. Pentru cele două noi variante Plug-in Hybrid, suspensia și direcția au fost reglate subtil în comparație cu versiunile pe benzină și diesel ale fiecărui automobil. Aceste actualizări asigură faptul că fiecare automobil păstrează același caracter de rulare ca și cel al omologilor lor convenționali, în timp ce oferă o distribuție în greutate diferită a sistemului de propulsie.

 

Kia XCeed Plug-in Hybrid dispune de aceleași componente ”hydraulic rebound stoppers” ale suspensiei față la fel ca omologii săi pe benzină și diesel. ”Opritoarele” de cauciuc (bump stops) plutesc în lichidul hidraulic din amortizoare, oferind un mod de rulare confortabil pe suprafețele deteriorate. Aceste componente ajută suspensia să absoarbă șocurile mai puternice, oferind un răspuns fluid și progresiv, prevenind caroseria să se balanseze la revenirea suspensiei în urma unei compresii rapide. De asemenea, contribuie la un răspuns mai bun al direcției și la îmbunătățirea controlului caroseriei, în timp ce reduce zgomotul suspensiei la trecerea peste limitatoarele de viteză.

 

Tehnologia contribuie și mai mult la îmbunătățirea plăcerii de a conduce, dar și la o siguranță sporită. Ambele modele oferă în dotarea standard sistemul de control electronic al stabilității (Electronic Stability Control – ESC) și sistemul de management al stabilității automobilului dezvoltat de Kia (Vehicle Stability Management – VSM), dar și sistemul de frânare „Torque Vectoring by Braking”, care frânează în mod inteligent roțile din partea interioară a virajului pentru a reduce subvirarea.

 

Design exterior și interior

Funcționalități și tehnologii noi în interior pentru modelele Plug-in Hybrid

Ambele modele dispun de caracteristici proprii, distincte de design pentru a le diferenția de celelalte modele pe benzină sau diesel din gama Kia XCeed și Ceed Sportswagon.

 

Fiecare model are o grilă ‘tiger-nose’ nouă, închisă în partea frontală a automobilului, care ajută la eficiența aerodinamică, iar modelele Sportswagon dispun de o plăcuță exterioară distinctă, inscripționată cu ‘eco plug-in’. Portul de încărcare este integrat în aripa stângă față a fiecărui model. Echipat în dotarea standard cu jante din aliaj de 16 inch, fiecare model primește un nou design propriu pentru jante, fiind disponibile opțional jantele de 17 inch (pentru Ceed Sportswagon) și de 18 inch (XCeed). Modelul Ceed Sportswagon este echipat în mod special cu spoilerul prezent pe modelele Ceed Sportswagon GT-Line, care ajută circularea aerului și oferă o prezență generală mai sportivă automobilului.

 

În interior, designul sportiv al cabinei păstrează aceeași planșă de bord orientată către șofer, dar și poziția joasă a scaunelor și ergonomia prezente în gama modelului Ceed. Însă noul model Plug-in Hybrid dispune de o gamă nouă de funcționalități pentru a îmbunătăți modul de exploatare pentru proprietarii care urmăresc să extragă totul din noul sistem de propulsie.

 

Ambele automobile sunt echipate cu un indicator al gradului de încărcare a bateriei, un element vizual care anunță deținătorii că automobilul lor se încarcă sau când bateria este încărcată complet. Localizarea sa deasupra planșei de bord înseamnă că șoferii pot constata instant situația încărcării, doar aruncând o privire când se află afară din automobil (de exemplu, când automobilul este parcat afară și proprietarul nu a părăsit încă locuința).

 

Ambele automobile oferă sistemul de infotainment cu touchscreen Kia de 8.0 inch sau sistemul infotainment și de navigație opțional de 10.25 inch. cu sistemul telematic Kia UVO Connect. Unic pentru noile versiuni Plug-in Hybrid, sistemul include noi funcționalități pentru a ajuta proprietarii să localizeze punctele de reîncărcare disponibile în apropiere sau pe traseul către destinație. Ecranul poate arăta de asemenea, informații relevante despre sistemul de propulsie, afișând nivelul de încărcare al bateriei și grafice pentru consumul energiei. Mai mult, proprietarii pot utiliza sistemul touchscreen pentru a planifica momentul în care automobilul lor ar trebui reîncărcat când este conectat la priza de acasă, permițând astfel să beneficieze de tarife ale energiei mai mici. Ambele sisteme infotainment oferă standard sistemele Apple CarPlay și Android Auto, în timp ce sistemul de navigație cu touchscreen de 10.25 inch, oferit opțional, dispune de conexiune multiplă Bluetooth, ce permite ocupanților să conecteze două dispozitive mobile simultan.

 

Panoul de bord oferă de asemenea, un afișaj vizual unic pentru sistemul de propulsie Kia Plug-in Hybrid, ce arată nivelul de încărcare disponibil, autonomia anticipată în modul complet electric și fluxul de energie dintre pachetul de baterii, motorul termic și motorul electric. Disponibil opțional, noul panou de bord digital Kia de 12.3 inch ‘Supervision’ este proiectat să ofere informații cât mai clare posibil printr-o serie unică de afișări grafice. Cu o rezoluție mare, de 1920×720 pixeli, panoul de bord digital înlocuiește vitezometrul și turometrul convenționale regăsite pe actualele automobile de pasageri ale brandului.

 

Sistemul de încălzire, ventilare și aer condiționat doar pentru șofer (‘Driver Only’) – activat printr-un buton nou situat pe planșa de bord – dezactivează instant fluxul de aer în gurile de ventilatiedin tot habitaclul, cu excepția celor aflate lângă șofer. Sistemul a fost proiectat pentru a reduce consumul de energie din baterie, cu păstrarea temperaturii preferate de șofer. Față de sistemele de ventilație convenționale, sistemul ‘Driver Only’ nu doar restricționează fluxul de aer către anumite guri de ventilație, redistribuindu-l în altă parte, ci oprește chiar ventilatoarele aferente, reducând astfel energia utilizată de la sursă.

Funcționalități și dotări

Un sistem de propulsie inteligent pentru folosirea zi de zi

Gama modelului Ceed a fost proiectată încă de la început pentru a putea găzdui noul sistem de propulsie hibrid. Acest lucru înseamnă că adoptarea unui sistem de propulsie Plug-in Hybrid pentru modelele Kia XCeed și Ceed Sportswagon are un impact minim asupra structurii, aceasta fiind adaptată încă de la început pentru a găzdui pachetul de baterii al sistemului de propulsie.

 

Pachetul de baterii de 8.9 kWh este situat alături de rezervorul de combustibil de 37 de litri, sub bancheta din spate, spre deosebire de multe alte automobile plug-in hybrid în care pachetul de baterii ocupă un spațiu valoros din portbagaj. Modelul Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid oferă un spațiu pentru bagaje de 437 litri, cu posibilitate de mărire la 1.506 litri, cu ajutorul rabatării 40:20:40 a banchetei spate. Capacitatea pentru bagaje a modelului Kia XCeed Plug-in Hybrid este de 291 litri, extinzându-se până la 1.243 litri cu bancheta spate rabatată. Există un spațiu dedicat sub podeaua portbagajului pentru fiecare model, pentru a păstra cablul de reîncărcare atunci când nu este folosit.

 

Ambele modele vor fi disponibile opțional cu pachetul de remorcare – o raritate printre automobilele din clasa hibridă.

 

Garanție și procesul de fabricare

Construit în Europa, pentru Europa

Producția noilor modele XCeed și Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid a început în primul trimestru al anului 2020 la fabrica europeană Kia de la Žilina, Slovacia. Noile modele sunt construite alături de celelalte modele Ceed, în cadrul aceleiași linii de producție.

 

Concepute exclusiv pentru Europa, comercializarea noilor modele Plug-in Hybrid va începe în trimestrul 2 al anului 2020. Ambele modele sunt acoperite de garanția Kia unică de 7 ani, 150.000 kilometri, oferită în dotarea standard.

 

Related posts