Kia se angajează să devină „furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă”

Da mai departe!

Kia Corporation și-a prezentat viziunea de a deveni un lider cu adevărat sustenabil al industriei de soluții de mobilitate, anunțându-și angajamentul de a atinge neutralitatea amprentei de carbon a activităților sale până în 2045.

Kia a anunțat viziunea companiei în cadrul prezentării virtuale ‘Kia Sustainability Movement’ din 11 noiembrie. Viziunea Kia de a deveni „furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă” reflectă abordarea companiei, aceea de a crea soluții de mobilitate durabilă pentru consumatori, comunități și la nivelul societății globale.

În primul pas semnificativ în conformitate cu viziunea sa, Kia și-a anunțat planul de a atinge neutralitatea amprentei de carbon până în 2045, bazat pe trei piloni cheie – „Mobilitate sustenabilă”, „Planetă sustenabilă” și „Energie sustenabilă”.

Cei trei piloni vor ghida Kia în eforturile sale de a reduce emisiile de carbon în toate aspectele operaționale, de la aprovizionare, logistică, producție și utilizarea de automobile până la eliminarea deșeurilor. Până în 2045, Kia intenționează să reducă cu 97% nivelul de emisii de carbon al companiei înregistrat în 2019. Compania va atinge neutralitatea amprentei de carbon prin implementarea unor măsuri suplimentare pentru a compensa pe deplin emisiile de carbon rămase.

Neutralitatea carbonului: stare de echilibru între CO2 emis în atmosferă și CO2 extras din atmosferă.

„Pentru noi, nu este vorba doar de stabilirea sarcinilor și atingerea obiectivelor. Este vorba despre definirea unei viziuni care să-i inspire pe alții să se alăture mișcării, pentru beneficiul umanității și pentru a protecția mediului înconjurător”, a declarat Hosung Song, președinte și CEO al Kia. „În conformitate cu viziunea noastră de a deveni un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, ne angajăm să atingem neutralitatea amprentei de carbon până în 2045.”

Kia a prezentat, de asemenea, prototipul Concept EV9 înainte de dezvăluirea sa la expoziția AutoMobility LA. Conceptul automobilului electric (BEV) întruchipează angajamentul Kia de a atinge neutralitatea amprentei de carbon.

Realizarea electrificării complete pe piețele majore până în 2040

Cea mai mare parte a emisiilor de carbon generate de orice producător de automobile are loc atunci când automobilul este în uz zilnic pe drum, contribuind astfel la satisfacerea nevoilor de mobilitate ale clienților. Din acest motiv important, Kia acordă prioritate tranziției de la automobilele cu motor cu combustie internă (ICE) la o gamă completă eco-friendly, care include automobile electrice de generație următoare și automobile electrice cu celule de combustibil (FCEV – fuel cell electric vehicles). Drept urmare, pentru a obține emisii zero de carbon în timpul etapei de utilizare a automobilului, Kia va accelera în continuare implementarea strategiei sale Plan S pe termen mediu și lung.

Kia își propune electrificarea completă a gamei sale de automobile în Europa până în 2035. Din 2040, gama de modele Kia de pe piețele cheie din întreaga lume va consta exclusiv din modele 100% electrice și FCEV, cu emisii zero. în timpul. Kia va face pași uriași în reducerea dramatică a celui mai mare vinovat al emisiilor de carbon – perioada de utilizare zilnică a automobilului.

În 2028, Kia va lansa primul său model FCEV. Aceasta urmează anunțului „Viziunea asupra hidrogenului în 2040” făcut de Hyundai Motor Group în luna septembrie, când HMG și-a dezvăluit planul de a utiliza și tehnologia celulelor de combustibil cu hidrogen pentru a obține neutralitatea amprentei de carbon. Kia va căuta în mod activ modalități de implementare a sistemelor avansate de celule de combustibil cu hydrogen, ca aplicații pentru diverse soluții de mobilitate.

De asemenea, Kia lucrează cu furnizorii săi pentru a reduce emisiile de carbon din etapa de furnizare a pieselor. Kia își propune să creeze un sistem de monitorizare a emisiilor de carbon pentru companiile sale partenere până în 2022 și va oferi soluții furnizorilor săi pe baza datelor rezultate. Un element cheie al acestui plan este utilizarea „oțelului verde”, deoarece industria siderurgică a fost în mod tradițional unul dintre cei mai mari emițători de carbon la nivel mondial.

  • el verde: oțel produs într-un proces ecologic în care utilizarea combustibililor fosili este minimizată.

Protejarea ecosistemelor marine și compensarea emisiilor de carbon

Kia va iniția un proiect intitulat „Blue Carbon” („Carbon albastru”) pentru a avea în mod proactiv o contribuție tangibilă la conservarea mediului, în loc să reducă doar emisiile pentru a-și atinge obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon. Proiectul se va concentra pe ecosistemele marine, care sunt unul dintre cei mai eficienți absorbanți de carbon.

Conceptul „Blue carbon”: carbonul absorbit și stocat în alge marine și nămoluri, care reduce efectiv cantitatea de carbon din atmosferă .

Pentru a crește cantitatea de carbon albastru, Kia va restaura și conserva zonele mlăștinoase de coastă ale Coreei de Sud în colaborare cu parteneri externi. Coreea de Sud are unul dintre cele mai extinse medii de nămoluri aduse de maree din lume, ceea ce îi conferă un avantaj pentru creșterea nivelului de carbon albastru.

Într-un efort de a construi un viitor durabil, Kia va colabora, de asemenea, cu organizația non-profit „The Ocean Cleanup”, care dezvoltă tehnologii extinse pentru a elimina plasticul din oceanele lumii. Pentru a elimina în mod eficient plasticul din oceane, deșeurile din plastic aflate în prezent în ocean trebuie curățate și noul plastic ar trebui să fie oprit să intre în oceane. În acest scop, „The Ocean Cleanup” a dezvoltat așa numitul „Interceptor” pentru a fi desfășurat în râurile din întreaga lume în vederea prevenirii intrării gunoiului din plastic în oceane.

În continuare, Kia va colabora cu „The Ocean Cleanup” pentru a crea un sistem de circulație a resurselor. Kia va oferi suport material pentru construcția „Interceptorilor”, va utiliza deșeurile din plastic colectate din procesul de curățare a râului și va folosi materialele în producția de automobile. Kia intenționează să crească procentul de reutilizare a plasticului în companie la 20% până în 2030.

De asemenea, compania intenționează să implementeze procese de reciclare a plasticului în timpul etapei de casare a automobilelor. Odată stabilit, procesul va crește procentul de reutilizare a bateriilor și a plasticului uzat. În plus, Kia intenționează să desfășoare proiecte pilot privind etapa a doua de viață a sistemelor de stocare a energiei bateriei (SLBESS – second-life battery energy storage systems) cu parteneri externi începând din 2022.

Intrarea în  RE100 (100% renewable electricity – inițiativa globală a companiilor care s-au angajat să producă energie 100% regenerabilă) și emisii zero la toate zonele de desfășurare a activității Kia

Kia își propune să obțină zero emisii în toate aspectele activității sale – inclusiv toate facilitățile de producție – până în 2045, după ce Hyundai Motor Group și subsidiarele sale cheie și-au anunțat planul de a se alătura inițiativei RE100 în iulie. Inițiativa RE100 a Climate Group este o inițiativă de tranziție la energie 100% regenerabilă în procesul de producție a electricității.

Pentru facilitățile Kia de pe piețele globale, toată electricitatea va proveni din energie regenerabilă până în 2030; iar până în 2040, această tranziție va fi completă pentru toate zonele de desfășurare a activității interne Kia. În conformitate cu angajamentul RE100, unitatea de producție Kia din Slovacia a trecut deja la energie 100% verde în generarea de electricitate.

Pentru a ajuta la îndeplinirea acestui obiectiv, Kia va trece activ la generarea de  electricitate prin energie solară pentru activitățile desfășurate în Coreea de Sud, SUA, China și India.

Ca parte a strategiei sale Plan S pe termen mediu și lung, Kia intenționează să extindă utilizarea tehnologiei celulelor de combustibil cu hidrogen în zonele operaționale și să utilizeze hidrogen verde care nu emite carbon în timpul procesului de fabricație.

Continuând să-și îmbunătățească tehnologiile electrice cu celule de combustibil cu hidrogen, Kia previzionează că numai această inițiativă va reduce emisiile de carbon cu un procent în fiecare an. Pentru a realiza această reducere, Kia va implementa noi inovații, cum ar fi tehnologia de captare, utilizare și stocare a carbonului (CCUS – Carbon Capture, Utilization and Storage).

De asemenea, Kia va face tranziția întregii flote a companiei la automobile electrice sau FCEV până în 2030.

Dezvăluirea conceptului Kia Concept EV9

De asemenea, Kia a dezvăluit primele imagini oficiale ale Concept EV9, un punct de reper important al angajamentului Kia față de soluții de mobilitate durabilă. Designul futurist al conceptului a fost inspirat din natură și folosește materiale reciclate din deșeurile oceanice, care reprezintă o amenințare serioasă pentru ecosistemul marin.

Conceptul EV9 sugerează următorul model Kia din gama automobilelor electrice dezvoltat pe arhitectura E-GMP (Electric Global Modular Platform), pășind pe urmele modelului Kia EV6. Acesta întruchipează viziunea Kia pentru segmentul SUV – o transformare viitoare care nu este departe de a fi realizată – reunind designul progresiv, tehnologia de ultimă oră și un motor avansat complet electric într-un singur pachet inovator.

Kia va dezvălui Concept EV9 pe 17 noiembrie la expoziția AutoMobility LA, care are loc la LA Convention Center.

Related posts