Kia EV9 a primit evaluarea de cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP

Da mai departe!

Noul Kia EV9 a primit cel mai înalt rating de siguranță în urma testelor ample efectuate de Euro NCAP, cea mai importantă organizație independentă de testare a siguranței auto din Europa. SUV-ul cu șapte locuri, 100% electric, a obținut evaluarea maximã de cinci stele, demonstrând caracteristicile impresionante de siguranță ale automobilului.

EV9 a fost evaluat în patru categorii și s-a prezentat la un standard înalt pe tot parcursul procesului de testare. A atins un scor de 84% pentru protecția ocupanților adulți, 88% pentru protecția ocupanților copii, 76% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, inclusiv pietonii, și 83% în categoria „asistența siguranței”, care evaluează un automobil în funcție de disponibilitatea unei serii cuprinzătoare de tehnologii de evitare a accidentelor.

Euro NCAP a lăudat habitaclul modelului EV9 pentru că a rămas stabil la testul de impact frontal și pentru că oferă o bună protecție a genunchilor și a femurului tuturor pasagerilor – indiferent de mărimea și pozițiile lor de șezut. Testele au arătat că EV9 ar fi un partener de impact moderat benign în cazul unei coliziuni frontale. În testul barierei laterale, EV9 a obținut maximum de puncte, oferind o protecție puternică pentru toate zonele critice ale corpului șoferului și pasagerilor. SUV-ul a fost lăudat și pentru sistemul său avansat eCall, care alertează serviciile de urgență în cazul unui accident.

EV9 a obținut scoruri și mai mari la testele pentru ocupanții copii, automobilul protejând toate zonele critice ale corpului manechinelor reprezentând pasageri de șase și zece ani. Organizația a luat notă de flexibilitatea airbag-ului modelului EV9, precum și de sistemul său inteligent de detectare a prezenței copiilor.

La testarea tehnologiilor de asistență pentru siguranță ale modelului EV9, Euro NCAP a evidențiat performanța sistemului de frânare automată de urgență (AEB) al automobilului, care a răspuns bine în prezența altor automobile și a evitat impactul în majoritatea scenariilor de testare.

Printre alte caracteristici de siguranță evidențiate de EuroNCAP a fost sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare (LKA – Lane Keeping Assistant) al modelului EV9 care corectează ușor traiectoria automobilului în cazul în care acesta părăsește banda de rulare și, de asemenea, intervine în situații mai critice. De asemenea, sistemul de asistare a vitezei a funcționat bine în identificarea limitei locale de viteză, șoferul putând alege permiterea setării automate a limitatorului de către sistem.

La evaluarea de siguranță a modelului EV9 a contribuit platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform) de înaltă rezistență și structura rigidă a caroseriei. Combinat cu o varietate de funcții active de asistență și siguranță pentru șofer, acest lucru reafirmă calitățile modelului EV9 de a oferi confort maxim și siguranță pe șosea.

Related posts