Kia dezvoltă împreună cu Google Cloud aplicația bazată pe inteligență artificială “Manualul de utilizare al proprietarului auto”

Da mai departe!

Kia Motors Corporation a anunțat lansarea aplicației ‘Kia Owner’s Manual app’, un manual bazat pe inteligență artificială (AI) dezvoltat în parteneriat cu Google Cloud și Megazone.

Aplicația ‘Kia Owner’s Manual app’, dezvoltată pentru mobil este ușor de folosit și explică numele și funcțiile sau funcționalitățile regăsite pe modelele Kia, folosind camera smartphone-ului. În loc să fie nevoiți să utilizeze manualul tipărit, clienții pot folosi aplicația pentru a găsi mai ușor informații despre caracteristicile individuale. De asemenea, aplicația are avantajul de a permite explicarea funcțiilor într-un mod simplu și accesibil.
Kia a oferit clienților pe anumite piețe aplicații mobile care utilizează realitatea augmentată (Augmented Reality – AR) începând cu 2017. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a aplicației a fost limitată, deoarece a necesitat măsurarea tuturor layout-urilor și a butoanelor pentru fiecare model nou. Kia, Google și Megazone s-au concentrat pe recunoașterea simbolurilor de pe butoane, care fac ca aplicația să fie compatibilă cu orice model nou, deoarece simbolurile vehiculelor sunt universale. Asocierea cu Google Cloud și Megazone face ca noua aplicație ‘Kia Owner Manual’ să poată fi personalizată și adaptată pentru zeci de piețe globale ale Kia.
Recunoașterea simbolurilor este îmbunătățită cu ajutorul inteligenței artificiale (AI)
Prin aplicarea tehnologiei unice de învățare a imaginilor bazată pe platforma AI utilizată de Google Cloud, funcția Scanner de simboluri a aplicației permite identificarea precisă a simbolurilor butoanelor din interiorul automobilului din orice unghi.
De exemplu, dacă un utilizator scanează cu un smartphone simbolul ‘cruise control’ situat pe volan, platforma AI va recunoaște imaginea prin intermediul comunicării cu serverul. Apoi, smartphone-ul afișează instantaneu un videoclip care prezintă funcțiile detaliate ale sistemului ‘cruise control’.
Posibilitatea căutării digitale în conținutul manualului de utilizare
În plus, Kia Owner’s Manual App servește ca manual de utilizare digital, cu funcție de căutare. De asemenea, oferă un index al simbolurilor și un index al indicatorilor de avertizare, oferind o listă ilustrată a acestora, precum și definițiile lor.
Aplicația Kia Owner’s Manual va fi lansată în a doua jumătate a anului 2020
Kia Motors va lansa aplicația Kia Owner’s Manual în mod secvențial din a doua jumătate a anului 2020, începând cu mașinile noi programate să fie lansate în întreaga lume.
„Aplicația Kia Owner’s Manual App va oferi o experiență unică pentru clienții produselor noastre”, a declarat Eui-sung Kim, Vice President și Head of Global Dealer & Service al Kia Motors. „Șoferii vor putea îmbunătăți siguranța și comoditatea deținerii unui automobil Kia cu ajutorul acestei aplicații, care oferă informații ușoare și intuitive cu privire la diversele funcții ale automobilului lor și despre cele mai noi tehnologii ale noastre.”
„Suntem încântați să colaborăm cu Kia la această aplicație inovatoare a Platformei AI, care este deja utilizată în industria auto pentru a ajuta la automatizarea procesului de control vizual al calității. Noul manual de utilizare digital al proprietarului bazat pe AI este un exemplu excelent despre tipul de provocări pe care le poate rezolva AI și cum poate contribui la îmbunătățirea experienței clienților”, a declarat Kiyoung Choi, Country Director al Google Cloud Korea.
Aplicația ‘Kia Owner’s Manual App’ a câștigat recent marele premiu în categoria Aplicații Inteligente la Conferința „2020 Spring Conference of the Korea Intelligent Information System Society”, ca recunoaștere a inovației sale. Kia Motors intenționează să dezvolte servicii de confort suplimentare, încorporând tehnologii inteligente inovatoare prin experiența de colaborare cu Google Cloud.

Related posts