Kia atinge o cotă de piață record în Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conform noilor date publicate de Asociația Producătorilor de Automobile din Europa (ACEA), Kia a atins cea mai mare cotă de piață a sa din Europa, de 4,2%, în al treilea trimestru al anului 2021. Această cifră îmbunătățește precedenta cifra de piață record de 3.9% obținută de Kia în prima jumătate a anului.

Piața automobilelor de pasageri din UE, țările EFTA și UK a crescut în general cu 6,9% față de aceeași perioadă din 2020. În acest timp, vânzările Kia au crescut cu 24.5%, atingând 387.716 unități comparativ cu 311.326 în timpul aceleiași perioade a anului trecut. Aceste cifre de vânzări și creșterea procentuală plasează Kia pe o poziție mai înaltă decât mulți producători auto prestigioși.

SUV-ul Sportage, construit în Europa, a fost cel mai popular model Kia până acum în acest an, cu 88.580 de unități vândute în regiune. Crossover-ul Niro a fost următorul best-seller, cu 70.537 de unități destinate clienților dornici de modele cu sisteme de propulsie electrificate și cu emisii scăzute. A fost urmat de modelul Ceed, desenat, proiectat și construit în Europa, care a fost vândut în 67.230 de unități, în versiunile hatchback, Sportswagon, ProCeed și XCeed.

Jason Jeong, președinte al Kia Europe, a comentat: „În timp ce industria auto continuă să se recupereze după efectele pandemiei Covid-19 și lipsa semiconductorilor, am continuat să trecem print-o creștere extrem de puternică, obținând cea mai mare cotă de piață a noastră. Aceasta este o dovadă a puterii noului brand Kia și a gamei noastre elegante de automobile electrificate și cu emisii reduse.”

„Ceea ce este cu adevărat captivant este că acesta este doar începutul călătoriei pentru Kia. Odată cu lansarea noului nostru crossover complet electric EV6 și a noului Sportage, așteptăm cu nerăbdare să primim și mai mulți clienți în familia Kia.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts