Kia a adus Sportage HEV/PHEV la expoziția IAA Mobility din Munchen

Da mai departe!

Kia Europe a adus la expoziția IAA Mobility din Munchen o premieră globală – noul model Sportage plug-in hybrid (PHEV), care reinventează SUV-ul ca o mașină de zi cu zi extrem de eficientă, dinamică și practică, capabilă atât pe șosea cât și în off road.

Dezvoltat pe o nouă arhitectură avansată care cuprinde inovații și tehnologii de ultimă oră în electrificarea sistemului de propulsie, noul model european Sportage PHEV se prezintă ca un SUV fără compromisuri, ecologic și dinamic. Acesta combină puterea și performanța cu capacitatea de a fi condus fără emisii doar în modul electric, putând acoperi majoritatea călătoriilor zilnice de la domiciliu la serviciu sau pentru cumpărăturile zilnice.

Modelul Sportage PHEV dispune de motorul Kia T-GDi de 1.6 litri, un motor electric de tip  „permanent magnet traction” de 66.9 kW și un acumulator litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinația de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu ardere internă. De asemenea, beneficiază de cel mai recent modul Kia Hybrid Starter Generator (HSG) de înaltă eficiență și performanță și de unitatea Hybrid Power Control Unit (HPCU). Modulul HSG ajută la obținerea unei eficiențe ridicate și a optimizării NVH (nivelul de zgomot și vibrații), parțial datorită dispunerii magnetului permanent high-tech într-o aplicare cu înclinare în două etape. Unitatea HPCU realizează o performanță îmbunătățită, o eficiență sporită și o reducere a zgomotului per ansamblu, deși unitatea este mai mică, ca dimensiune, în comparație cu sistemul anterior.

Proiectarea modelului Sportage PHEV a fost atent studiată pentru a evita impactul negativ asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Drept urmare, bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.

Pachetul de baterii de ultimă generație al modelului Sportage PHEV este dotat cu o unitate de management a bateriei de înaltă tehnologie care monitorizează constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea și diagnosticarea defecțiunilor. De asemenea, pachetul dispune de o unitate avansată de monitorizare a celulei bateriei care măsoară și monitorizează tensiunea și temperatura acesteia.

Sistemul on-board charger (OBC) al modelului PHEV este evaluat la 7.2 kW, oferindu-i o densitate de putere de top, de 1.53kW / ℓ și o eficiență de 95%. Modelul Sportage PHEV vine echipat cu o transmisie automată avansată cu șase trepte de viteză.

„Noul model Sportage plug-in hybrid evidențiază în continuare misiunea Kia de a accelera mobilitatea sustenabilă în întreaga Europă”, a declarat Jason Jeong, președinte al Kia Europe.

Related posts