Jaguar Land Rover va reduce emisiile medii ale autovehiculelor cu 54% pentru întreg lanțul valoric

Da mai departe!

Jaguar Land Rover și-a anunțat obiectivele de sustenabilitate pentru 2030, dar ținta de emisii zero a fost stabilită pentru 2039.

Conform obiectivelor sale de sustenabilitate, Jaguar Land Rover își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră pentru toate operațiunile cu 46%, până în anul 2030. Mai mult, compania va reduce emisiile medii ale autovehiculelor pentru întreg lanțul valoric cu 54%, incluzând totodată o reducere cu 60% a emisiilor pentru intervalul de utilizare al autoturismelor.

Obiectivele, aprobate de SBTi (Science Based Targets initiative), confirmă că traseul companiei către o reducere cu 1.5 grade Celsius se aliniază cu Acordul de la Paris.

De asemenea, aceste obiective reprezintă angajamentul Jaguar Land Rover pentru 2030, urmate de un deceniu în care compania va viza atingerea de zero emisii pentru lanțul de aprovizionare, produse și operațiuni până în 2039, ca parte a strategiei Reimagine. Pentru a atinge aceste obiective, compania va reduce emisiile rezultate din procesele de design, producție, aprovizionare, electrificare, strategia bateriilor, până la sfârșitul ciclului de viață.

Pentru indeplinirea acestei misiuni, Jaguar Land Rover a introdus o nouă funcție, cea de Director de Sustenabilitate, numind-o pe Rosella Cardone în acest rol, pentru a realiza această tranziție și a-l susține pe François Dossa, Director Executiv, Strategie și Sustenabilitate.

„Sustenabilitatea stă la baza strategiei noastre, care are scopul de a obține zero emisii până în 2039, din poziția de creatori ale celor mai dorite autoturisme moderne de lux. Făcând acest pas de la ambiție la acțiune, integrăm sustenabilitatea în ADN-ul Jaguar Land Rover pentru a ne minimiza amprenta de carbon pe întreg lanțul valoric. Datorită obiectivelor bazate pe știință știm cât de rapid și cum să reducem emisiile de gaze cu efect de seră, ținând totodată toate părțile interesate la curent cu progresul nostru.”, a declarat Rosella Cardone, Director & Head of Sustainability Office în cadrul Jaguar Land Rover.

În anul fiscal 2020 – 2021 Jaguar Land Rover a comercializat 439.588 de autoturisme în 127 de țări.

Related posts