Hyundai prezinta SEVEN Concept, un SUEV al gamei IONIQ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Hyundai prezintă conceptul de mașină electrică denumit SEVEN. Dupa modelele concept -『45』prezentat in 2019 si Prophecy in 2020 - SEVEN deschide noi orizonturi pentru IONIQ. Dezvoltarea gamei Hyundai dedicata autovehiculelor electrice contribuie la consolidarea angajamentului companiei de a ajunge la zero emisii pana in anul 2045.

„SEVEN Concept reflecta viziunea creativa, dar si tehnologiile avansate care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelelor electrice ale gamei”, a declarat Jose Munoz, President and CEO, Hyundai Motor North America. „Arhitectura inovatoare a interiorului, sistemul de propulsie eco si elementele revolutionare pentru siguranta si pentru confort prefigureaza un viitor extraordinar pentru clientii de autovehicule Hyundai din clasa SUV.”

IONIQ: gama dedicata autovehiculelor electrice

„IONIQ marcheaza o schimbare de paradigma in ceea ce priveste experienta de care beneficiaza clientii de vehicule electrice. Modelul a fost conceput pentru a se adapta diferitelor stiluri de viata, in linie cu viziunea producatorului – Progress for Humanity”, a declarat Thomas Schemera, Executive Vice President and Global Chief Marketing Officer, Hyundai Motor Company. „SEVEN reflecta abordarea Hyundai centrata pe nevoile clientilor.”

Habitaclul ofera o mare libertate de miscare. SEVEN a fost realizat pe platforma globala modulara Hyundai dedicata automobilelor electrice (E-GMP). Ampatamentul lung (3,2 m – datorita designului care pozitioneaza rotile aproape de limitele exterioare); podeaua plata care permite explorarea unei alternative privind aranjarea traditionala a scaunelor – caracteristici specifice E-GMP – contribuie la maximizarea spatiului interior.

Aspectul impunator este subliniat de elemente aerodinamice, precum: linia joasa a capotei, forma alungita a plafonului si jantele cu sistem Active Air Flaps. Arhitectura de iluminare, care urmareste directia stilistica Parametric Pixels, incorporeaza tehnologia Welcome Light Sequence (care se activeaza in momentul pornirii autovehiculului).In comparatie cu modelele clasice din segmentul SUV, configuratia – scaune fata pivotante si bancheta cu forma arcuita – permite personalizarea in functie de conditiile de deplasare sau de modurile de condus autonom.

Conceptul „Universal Island” defineste o consola mobila, pentru o mai mare libertate de miscare. SEVEN ofera multiple optiuni pentru confort, cum ar fi: interfata grafica multifunctionala „Smart Hub”, plafon panoramic cu ecran integrat (pe langa afisarea unui continut variat in functie de preferintele pasagerilor, ecranul panoramic genereaza o atmosfera placuta pe parcursul calatoriei), dar si minifrigider incorporat si compartimente pentru ingrijirea incaltamintei. Cabina minimalista, ecranele integrate si luminile ambientale amplasate in interiorul portierelor transforma habitaclul intr-un adevarat spatiu de relaxare.

Un mediu curat si sustenabil

Pentru dezvoltarea SEVEN Concept au fost utilizate materiale reciclate si regenerabile. Bambusul, rasina si vopseaua bio folosite au la baza surse regenerabile, care contribuie la reducerea poluarii generate prin intermediul procesului de productie. In plus, utilizarea pe scara larga a cuprului pentru proprietatile antimicrobiene asigura suprafete curate in orice moment.

Sistemul „Hygiene Airflow” a fost conceput avand ca sursa de inspiratie functia de gestionare a fluxului de aer utilizata pentru aeronavele de pasageri. Aceasta se activeaza in momentul in care calitatea aerului scade, chiar si atunci cand autovehiculul stationeaza sau se incarca.

Sistemul „UVC Sterilization” se activeaza dupa ce pasagerii parasesc habitaclul. Maneta pentru controlul comenzilor, compartimentul de depozitare pentru scaunele din fatasi difuzoarele sunt escamotabile. Luminile UVC integrate asigura eliminarea virusilor si a bacteriilor. In plus, bancheta si consola Smart Hub dispun de compartimente pentru dezinfectarea bunurilor personale depozitate.

Autonomie de peste 480 km

Datorita platformei E-GMP, SEVEN ofera o autonomie de peste 480 km si un sistem de incarcare ultra-rapida (de la 10% pana la 80% in aproximativ 20 min – cu incarcator de 350 kW).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts