GTS este primul Porsche Taycan cu o autonomie de peste 500 km, conform rezultatelor WLTP

Da mai departe!

GTS înseamnă Gran Turismo Sport. De la Porsche 904 Carrera GTS din 1963, aceste trei litere au o semnificație specială pentru fanii Porsche. În acest moment, un model care prezintă această combinație legendară de litere există în fiecare serie de modele Porsche. La Salonul Auto de la LA (19 – 28 noiembrie 2021), Porsche va prezenta o nouă versiune a mașinii sale sport electrice – una care poartă acronimul GTS. Cu o autonomie de până la 504 km, pe baza cifrelor WLTP, noul model sport este primul Taycan care depășește granița de 500 km.

Cea de-a treia versiune de caroserie a primei serii de modele Porsche complet electrice își va face, de asemenea, debutul la Salonul Auto de la LA, sub forma lui Taycan GTS Sport Turismo. Noul venit are aceeași siluetă sportivă și linie a acoperișului înclinată spre spate ca și Taycan Cross Turismo.

„Gama de modele Taycan a crescut constant de la premiera sa mondială din 2019. Trei variante de caroserie, cu până la cinci opțiuni de motor oferă o alegere potrivită pentru toată lumea”, spune Kevin Giek, Vicepreședinte Model Line Taycan. „Sunt deosebit de mulțumit că avem acum și un Taycan cu legendarul nume GTS. Este poziționat deasupra Taycan 4S și sub Taycan Turbo, așa că reprezintă un model extrem de interesant în gamă.”

Taycan GTS și Taycan GTS Sport Turismo pornesc de la 137.442,62 și 138.386,29 euro (prețurile includ TVA de 19% și echipamente specifice țării). Ambele variante de model vor fi lansate în primăvara lui 2022. Vor urma și alte opțiuni de motorizare pentru Sport Turismo.

Taycan GTS: centrul sportiv al gamei
Taycan Taycan GTS este polivalentul sportiv al gamei de modele. Are o putere de overboost impresionantă de 440 kW (598 CP) atunci când folosește Launch Control. Sprintul de la zero la 100 km/h poate fi realizat în ambele variante de caroserie în 3,7 secunde. Viteza maximă a duoului este de 250 km/h.

Ca reprezentant al celei mai noi generații Taycan, GTS are o strategie de conducere deosebit de eficientă. Și celelalte modele Taycan au primit această actualizare în noul an de producție. În termeni practici, aceasta extinde autonomia.

Suspensia pneumatică adaptivă, inclusiv Porsche Active Suspension Management (PASM), este adaptată special pentru GTS, în beneficiul dinamicii laterale. Configurația opțională cu punte spate viratoare este și mai sportivă. Modulația mai bogată a Porsche Electric Sport subliniază caracterul noului model GTS.

Exteriorul și interiorul sunt distinctive. Există numeroase detalii negre sau întunecate la exterior, cum ar fi șorțul față, bazele oglinzilor exterioare și ornamentele geamurilor laterale – tradițional la un GTS. Numeroasele elemente Black Race-Tex din interior subliniază atmosfera elegantă și dinamică, la fel ca și pachetul interior standard din aluminiu periat cu finisaj anodizat negru.

Taycan Sport Turismo: cel mai bun din ambele lumi Taycan
Prin adăugarea Taycan Sport Turismo, familia de modele include acum trei variante de caroserie. Noul model se adresează celor care doresc un nivel similar de practic de zi cu zi cu cel oferit de Taycan Cross Turismo, dar care nu doresc să rateze performanța pe șosea a berlinei sport Taycan.

Taycan Sport Turismo are aceeași siluetă sportivă, linie a acoperișului înclinată spre spate și design funcțional ca Taycan Cross Turismo. Spațiul pentru cap pe locurile din spate este cu peste 45 de milimetri mai mare decât cel din berlina sport Taycan, iar capacitatea de încărcare sub hayonul mare este de peste 1.200 de litri. Cu toate acestea, Taycan Sport Turismo nu are elemente de design off-road.

Plafon panoramic cu Sunshine Control: transparent sau mat la o simplă atingere
Un acoperiș panoramic cu Sunshine Control este disponibil ca opțiune nouă pentru Taycan GTS. O peliculă cu cristale lichide comutabilă electric poate schimba plafonul de la transparent la mat, protejând ocupanții de strălucirea soarelui, fără a întuneca interiorul.

Acoperișul este împărțit în nouă segmente care pot fi comutate individual – o premieră mondială în sectorul auto. Pe lângă setările Clear și Matt, pot fi selectate și Semi și Bold. Acestea sunt modele predefinite cu segmente înguste sau largi.

Related posts