Grupul VW, nevoit să oprească producția modelelor electrice ID.4, ID.5 și Audi Q4 e-tron

Da mai departe!

Problemele de aprovizionare cu motoare electrice a determinat Volkswagen să oprească producția de vehicule în uzina din Zwickau, pentru o perioadă de trei săptămâni. Compania încearcă să găsească soluții pentru a aduce motoare din altă parte.

Producția modelelor VW ID.4, ID.5 și Audi Q4 e-tron a fost oprită de grupul Volkswagen în uzina din Zwickau, din cauza unei crize de aprovizionare cu motoare electrice. Blocajul vine la scurt timp după ce au fost depășite problemele legate de cererea scăzută, motiv pentru care nu mai puțin de trei uzine au fost oprite temporar în luna octombrie.

Acum, oprirea a fost cauzată de ritmul foarte lent de producție în unitatea din Kassel unde sunt asamblate motoarele electrice. Se pare că VW a prioritizat pentru moment producția noului ID.7, astfel că puținele motoare electrice produse au fost dirijate către uzina din Emden. „În lunile noiembrie și decembrie, este de așteptat ca nu toate fabricile de vehicule să poată fi aprovizionate suficient”, au declarat reprezentanții VW pentru Automobilwoche. Aceștia au confirmat că linia pe care sunt produse cele două modele VW și unul de la Audi va fi întreruptă timp de trei săptămâni, începând de joi, 9 noiembrie. Fabrica va continua să producă ID.3 și Cupra Born, pe cealaltă linie de producție.

Coincidență sau nu, pauza de producție a celor trei modele vine într-un moment mai puțin fericit, în care cererea acestora a scăzut foarte mult. „Din cauza situației actuale a vânzărilor, suntem norocoși că luăm acum o pauză de trei săptămâni. Vom oferi măsuri de instruire suplimentare pentru perioada respectivă”, spun cei de la VW.

VW ID.4 și ID.5 sunt cele mai vândut automobile electrice al mărcii în acest an, însă volumele vândute au scăzut tot mai mult în ultimele luni, fiind depășite nu doar de Tesla Model Y, liderul segmentului în acest an, dar și de modelul chinezesc MG4 sau de Peugeot 208 și Fiat 500. În septembrie, ID.4 a pierdut 9 procente față de anul anterior, iar ID.5 nu se mai află în Top 10 al vânzărilor, având numai 2.100 de unități vândute, cu 5 procente mai puține decât în 2022. De la începutul anului, VW a vândut 65.700 de ID.4 și 19.400 ID.5, însă creșterile mari ale acestora au fost generat în prima jumătate a anului.

Related posts