Grupul PSA își consolidează ofensiva electrică cu o nouă platformă – eVMP

Da mai departe!

Grupul PSA consideră că a fi în perfecta armonie cu dezvoltarea pieței automobilelor electrice este un factor determinant pentru relevanța ofertei sale. Prin urmare, Grupul va lansa, începând cu 2023, vehicule din segmentele C și D (sedan și SUV-uri) în diferite regiuni ale lumii. Automobilele vor beneficia de noua platformă de referință, eVMP „Electric Vehicle Modular Platform”.

eVMP concentrează tot know-how-ul ingineriei Grupului PSA, cu baterii de capacitate cuprinsă între 60 și 100 kWh și o arhitectură optimizată care exploatează în totalitate spațiul podelei, ce găzduiește bateria. Noua platformă reprezintă o referință pe piața automobilelor electrice, cu o capacitate de 50 kWh pe fiecare metru din ampatament. Autonomia oferită va fi cuprinsă între 400 și 650 km (conform ciclului WLTP), în funcție de caroserie. Pentru a oferi o soluție de înaltă performanță adaptată nevoilor de mobilitate din întreaga lume, Grupul va putea dezvolta și versiuni hybrid pe baza acestei platforme electrice de ultimă generație.
Pe lângă nivelul ridicat de performanță tehnică, eficiența eVMP rezidă și în optimizarea costurilor de cercetare, dezvoltare și de industrializare. Acest lucru este obținut prin utilizarea anumitor subasambluri și a modulelor existente de baterii de înaltă performanță. Mai mult, procesul industrial a fost studiat pentru a obține sinergii maxime cu mijloacele existente în uzinele Grupului, investițiile fiind astfel reduse. Urmând aceeași logică de fabricare a componentelor electrice in-house, eVMP completează piesele dezvoltate și fabricate în cadrul Grupului PSA sau împreună cu joint venture-urile e-motors sau ACC.
„Prin platforma eVMP, PSA demonstrează încă o dată capacitatea Grupului de a inova prin dezvoltarea de tehnologii de ultimă generație și accesibile, datorită cumpătării care a permis reducerea semnificativă a investițiilor în cercetare, dezvoltare și industrializare. Această platformă globală va face posibilă oferirea unei game de automobile care respectă în totalitate

normele de mediu, răspund așteptărilor mereu în schimbare ale clienților și care garantează plăcere la condus și siguranță la bord, valori care au contribuit la reputația de azi a Grupului „, a declarat Nicolas Morel, Directorul Departamentului Cercetare&Dezvoltare din cadrul Grupului PSA.

Related posts