GM vrea să construiască la Detroit camionete şi SUV-uri electrice

Da mai departe!

General Motors va investi 2,2 miliarde de dolari în fabrica sa de asamblare din Detroit-Hamtramck, pentru construcţia de camionete şi SUV-uri electrice, proiect prin care va crea 2.200 de locuri de muncă, a anunţat luni cel mai mare producător auto din Statele Unite, transmite Reuters.

Prima camionetă electrică a General Motors va fi un model pickup, iar producţia va începe la sfârşitul anului viitor şi va fi urmată de un vehicul autonom, Cruise Origin.

Săptămâna trecută, GM a prezentat prototipul unui vehicul autonom, pentru servicii de ride-sharing.

Reuters a relatat anul trecut că GM intenţionează să construiască la fabrica respectivă o nouă familie de vehicule electrice premium, începând de la sfârşitul anului 2021, fiind posibil să relanseze brandul Hummer.

Compania a anunţat că va investi  7,7 miliarde de dolari în fabricile din Statele Unite, în următorii patru ani.

În prezent, fabrica Detroit-Hamtramck îşi desfăşoară activitatea într-un singur schimb şi construieşte sedanurile Cadillac CT6 şi Chevrolet Impala.

Fabrica îşi va înceta activitatea timp de mai multe luni, începând din februarie, GM urmând să înceapă renovarea pentru producerea de camionete şi SUV-uri electrice.

Ford va începe la rândul său să fabrice pickup-uri electrice premium, de la sfârşitul anului 2021, la o fabrică de asamblare din zona Detroit.

Ford şi GM anticipează că producţia lor anuală de camionete electrice va atinge aproximativ 40.000 de vehicule până în 2024, potrivit analiştilor.

Related posts