GM recheamă 69.000 de vehicule electrice Chevrolet Bolt, din cauza riscului de incendiu

Da mai departe!

General Motors a anunţat vineri o nouă campanie de rechemare pentru aproape 69.000 de vehicule electrice Chevrolet Bolt, la nivel mondial, din cauza riscului de incendiu, după rapoarte privind producerea a două incendii, grupul urmînd să înlocuiască modulele de baterii defecte, transmite Reuters.

Compania a rechemat vehicule electrice Bolt în noiembrie anul trecut, din cauza riscurilor de incendii. Cu toate acestea, cel puţin unul dintre două noi incendii s-a produs la un vehicul care beneficiase deja de o actualizare software în prima rechemare.

Noua rechemare survine după ce GM şi Administraţia pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzile Naţionale au cerut săptămâna trecută proprietarilor de automobile Bolt să le parcheze în aer liber şi departe de locuinţe, după încărcare.

Cel mai mare producător auto american a afirmat că ”experţi ai GM şi ai producătorului de baterii LG au identificat prezenţa simultană a unor defecte de fabricaţie rare la aceeaşi celulă de baterie, drept cauza de bază a incendiilor produse la bateriile unora dintre vehiculele electrice Chevrolet Bolt”.

GM a anunţat că va înlocui modulele de baterii defecte la loturile rechemate, deşi nu este clar cîte sunt defecte. Rechemarea include 50.925 de vehicule din Statele Unite.

Related posts