GM, Ford şi Fiat Chrysler vor să reia în 18 mai producţia la unele uzine din SUA

Da mai departe!

Principalii producători auto americani – General Motors (GM), Ford Motor şi Fiat Chrysler Automobiles NV – vor să repornească din 18 mai producţia la unele uzine din SUA, după ce le-au închis în martie din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunţat publicaţia Wall Street Journal (WSJ).

Directorii companiilor au discutat în ultimele zile cu liderii sindicatului United Auto Workers (UAW) şi cu reprezentanţii guvernatorului statului Michigan, Gretchen Whitmer, un potenţial calendar al reluării activităţii, susţine WSJ, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Într-un comunicat, Ford precizează că încă nu a stabilit când reporneşte uzinele din America de Nord, în timp ce Fiat Chrysler a specificat că va comunica în timp util informaţiile referitoare la producţie.

Şeful UAW avertiza săptămâna trecută că „este prea curând şi prea riscant” să fie redeschise la începutul lunii mai fabricile auto şi economia statului Michigan, din cauza riscurilor la adresa muncitorilor.

Producătorii auto lucrează cu sindicatul la stabilirea unor protocoale de securitate pentru reducerea riscurilor cu care s-ar putea confrunta angajaţii, dar încă nu au fost finalizate condiţiile, precizează WSJ.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în statul Michigan a ajuns luni la 38.210, iar cel al deceselor la 3.407.

Pentru a genera lichidităţi, Ford stabilise iniţial să reia producţia la unele fabrici din America de Nord la începutul lunii aprilie, dar a renunţat din cauza îngrijorărilor cu privire la siguranţa angajaţilor, în contextul pandemiei.

Related posts