Ford și VW anunță oficial alianța globală. Primul pas: noi vehicule comerciale

Da mai departe!

A fost anunțată oficial alianța dintre producătorii auto Volkswagen AG și Ford Motor Company. Aceasta este menită să ajute companiile să concureze mai bine și să aducă mai multe inovații în peisajul mereu schimbător al industriei auto.

Inițial, alianța, care nu include schimburi de acțiun, va permite ca cei doi mari producători să livreze împreună pickup-uri și alte vehicule comerciale către piețe globale începând cu 2022.
Între timp, VW și Ford vor semna un memorandum prin care se obligă să colaboreze la fabricarea de vehicule autonome, servicii de mobilitate sau mașini electrice. În continuare se vor căuta și alte oportunități de colaborare și pe alte segmente.

Primul pas: vehiculele comerciale
Atât VW, cât și Ford au divizii de vehicule comerciale care au rezultate bune în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute produse se numără Ford Transit și Range, dar și VW Transporter, Caddy și Amarok.
Împreună, cei doi mari producători auto au vândut în 2018 peste 1,2 milioane de vehicule comerciale ușoare în toată lumea. Aceasta, la nivel de producție și vânzări, ar fi cea mai mare colaborare din industrie. La aceste date se adaugă faptul că cererea pentru pickup-uri și vehicule comerciale va crește în următorii cinci ani.
La început, Ford va începe prin dezvoltarea de pickup-uri pentru ambele companii (care vor fi arătate în 2022), dar și de vehicule comerciale mai mari pentru clienții din Europa. Volkswagen, pe de altă parte, intenționează să producă o dubă de oraș.

Related posts