Ford Otosan împrumută 48 milioane euro pentru producția modelului Ford Puma, Ford Transit Courier și Ford Turneo Courier

Da mai departe!

Ford Otosan România atrage de la BBVA România un credit sindicalizat de 48 milioane euro pentru a finanța producția modelului Ford Puma și a noilor modele de autovehicule comerciale, Ford Transit Courier și Ford Turneo Courier, precum și pentru a da startul producției versiunilor electrice ale acestora, se arată într-un comunicat de presă.

Garanti BBVA România a participat cu 48 de milioane de euro, alături de banca soră, Garanti BBVA International NV (care s-a angajat separat cu încă 20 de milioane de euro) în tranzacția sindicalizată Ford Otosan România în valoare de 435 de milioane de euro, într-un consorțiu de bănci condus de BRD Société Générale, în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers (MLA) și Bookrunners în cadrul tranzacției.

„Acest împrumut marchează un pas strategic în direcția electrificării industriei auto din România și un proiect cheie pentru economia locală. Mai mult, inițiativa sprijină tranziția energetică, iar noi suntem mândri să ne alăturăm ca parteneri financiari” a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.

Ford Otosan România este deținută de Ford Otomotiv Sanayi A.Ș. (Ford Otosan) – societatea mixtă Ford în care Ford și Koç Holding sunt acționari majoritari. Ford Otosan este o companie cotată la bursă (18%), în care Ford Motor Company (41%) și Koç Holding A.Ș. (41%) dețin acțiuni egale, și este una dintre primele trei companii exportatoare din Turcia din 2004.

Related posts