Ford Motor va investi în SUA 3,7 miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice şi de maşini cu motoare pe benzină

Da mai departe!

Ford Motor va investi 3,7 miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice şi maşini cu motoare pe benzină la fabrici din Michigan, Ohio şi Missouri, transmite Reuters.

Compania a declarat că 2,3 miliarde de dolari din investiţia totală vor fi cheltuite pe vehicule electrice, ca parte din cheltuielile de 50 de miliarde de dolari prevăzute până în 2026, pe care le-a prezentat anterior.

Oficialii companiei au spus că Ford va primi pachete de stimulente de aproximativ 150 de milioane de dolari şi, respectiv, de aproximativ 200 de milioane de dolari din Michigan şi, respectiv, Ohio.

Ca parte a investiţiilor, producătorul auto din Michigan a declarat că va adăuga peste 6.200 de locuri de muncă cu plata pe oră şi că va transforma 3.000 de posturi temporare în unele cu normă întreagă, care vor primi beneficii de asistenţă medicală şi salarii mai mari.

De asemenea, Ford va adăuga un nou vehicul comercial electric la gama sa, la mijlocul deceniului.

Ford a declarat în martie că îşi va mări cheltuielile pentru vehiculele electrice la 50 de miliarde de dolari până în 2026, faţă de sumac preconizată anterior, de 30 de miliarde de dolari.

De asemenea, compania a mai spus că îşi va conduce afacerile cu vehicule electrice şi cu motoare cu combustie internă ca unităţi separate, într-o mişcare care vizează ajungerea din urmă a liderului industriei vehiculelor electrice, Tesla.

Compania a declarat că intenţionează să construiască peste 2 milioane de vehicule electrice pe an la nivel global până la sfârşitul anului 2026, aproximativ o treime din producţia sa globală.

Preşedintele american Joe Biden a emis în august un ordin executiv potrivit căruia producătorii de automobile ar trebui să vândă 50% din vehiculele noi până în 2030 ca mode electrice sau hibride plug-in.

Related posts