Ford majorează investiţiile în Marea Britanie pentru a produce motoarele utilizate la fabricile din România şi Turcia

Da mai departe!

 Constructorul auto american Ford Motor Co a anunţat joi că va investi o sumă suplimentară de 180 milioane de euro în uzina sa de la Halewood, nordul Angliei, pentru a majora cu 70% producţia de motoare destinate automobilelor electrice, urmând ca această uzină să furnizeze şi motoarele pentru noile modele produse la uzinele din România şi Turcia, transmite Reuters.

Graţie acestor investiţii, capacităţile de producţie de motoare electrice ale uzinei de la Halewood vor creşte de la 250.000 de unităţi pe an, până la 420.000 de unităţi pe an în 2024, a precizat al doilea mare producător auto american.

„Acesta este un pas important în extinderea şi transformarea noastră. Este de asemenea un acord important pentru afacerile Ford din Europa”, a declarat Tim Slatter, directorul pentru operaţiunile Ford din Marea Britanie.

Ford s-a angajat să vândă doar autoturisme complet electrice în Europa începând din 2030 şi doar utilitare complet electrice din 2035.

Tim Slatter a precizat că Ford intenţionează să comercializeze nouă modele complet electrice în Europa în 2024 iar uzina de la Halewood va furniza motoarele electrice pentru cinci modele care vor fi asamblate la uzinele din România şi Turcia, printre care se va număra şi o versiune electrică a SUV-ului Puma.

Potrivit estimărilor, uzina de la Halewood ar urma să furnizeze motoarele pentru aproximativ 70% din cele 600.000 de vehicule electrice pe care Ford intenţionează să le vândă anual în Europa, începând din 2026.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiţionat de aprobările autorităţilor relevante şi ca urmare a consultărilor. Ford şi Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietăţii să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului 2022.

Related posts