Ford Fiesta ST Line – plus de sportivitate

Da mai departe!

Ford Fiesta se întoarce la testele AutoReport.ro după prezentarea variantei ST Line. Modelul sport a primit și o variantă a motorului EcoBoost mai puternică.

Subcompacta a fost redesenată folosindu-se tușe de kinetic design. Mașina este mai înaltă, dar și la lungă, aceste modificări find resimțite la nivelul spațiului disponibil pentru pasageri. Partea față este dominată de o grilă trapezoidală mare și de blocuri optice care au crescut ca suprafață. Silueta este mai atletică, iar partea spate are acum blocuri optice mai mari și plasate mai convențional față de cele de la vechea generație. ST Line aduce un kit sport integral pentru caroserie la farurile de ceață, de la designul jantelor din aliaj Rock Metallic (specific ST Line) și până la emblema personalizata.
Premiatul motor pe benzină Ford 1,0 EcoBoost, pe care Ford îl produce și la uzina din Craiova, este disponibil pe noul Ford Fiesta. Sub capotă avem versiunea de 1 litru, 140 CP și echipată cu transmisie manuală, cu 6 trepte. Combinația este ideală, mai ales în oraș, acolo unde mașina este destul de sprintenă. Fiesta stă la fel de bine pe drum ca generația anterioară, iar suspensia este destul de confortabilă.
Fiesta este acum mai înaltă și mai lungă, iar de acest spațiu beneficiază cei din interior. Pe scurt, în această mașină stau destul de bine 4 persoane. Portbagajul pare și el mai spațios, iar loc pentru bagaje este suficient chiar și pentru o vacanță. Designul interior a fost îmbunătățit semnificativ, la fel și materialele folosite. Versiunea ST Line aduce pedale din aluminiu prelucrat, volan special de tip sport, praguri inscripționate și niște inserții galbene pe bord.
De asemenea, Fiesta este primul model Ford ce poate fi dotat cu un sistem audio premium „B&O PLAY” și prima generație Fiesta care oferă plafon panoramic culisant. SYNC 3, sistemul Ford de infotainment, include ecran tactil de până la 8 inch. În același timp, reducerea cu aproape 50% a numărului de butoane de pe consola centrală garantează comenzi și mai intuitive într-un interior spațios și ergonomic.
Noul Ford Fiesta vine cu cea mai sofisticată gamă de tehnologii de asistenţă la condus și cu cele mai avansate opțiuni de conectivitate oferite vreodată pe un model de volum de clasă mică pe piața din Europa.
O dotare disponibilă în premieră pe noul Ford Fiesta este Sistemul de asistență activă la parcare cu senzor pentru parcarea perpendiculară. Acesta ajută șoferii să identifice spații de parcare adecvate şi să parcheze fără a fi nevoie de manevrarea volanului în spatele sau în lateralul altei maşini.

Ford Fiesta STLine EcoBoost 140 CP
0-100 km/h: 9 sec
Viteza maximă: 202 km/h
L/l/î: 4.040/1.783/1.476
Masă proprie: 1.164
Cilindree (cmc): 999
Putere (CP): 140 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 180 la 1.500 rpm
Consum mediu: 7,5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts