Ford Fiesta Red & Black Edition

Da mai departe!

Atunci când una dintre mașinile noastre preferate din segmentul B primește ediții speciale nu putem decât să ne bucurăm. Astfel, Ford Fiesta Red & Black Edition, ne ispitește în cadrul unui test cu motorul său de 140 CP, dar și cu un look atrăgător. Așa de mult am fost ispitiți încât am testat două modele.

Mașina din imagini este un Ford Fiesta care a primit sub capotă motorul de 1 litru EcoBoost produs la Craiova.
Unitatea oferă 140 de cai putere şi un cuplu motor, uimitor pentru această cilindree, de 210 Nm. Este disponibilă în ambele variante de culoare. Mașinile au performanțe foarte bune și, dacă adăugăm un consum urban de 6-7 litri la 100 km această variantă devine atrăgătoare.
AutoReport.ro declară acest model drept o mașină de oraș ideală. Fiesta este ușor de condus, rapidă, dar și foarte manevrabilă și ușor de parcat.
Comportamentul dinamic este foarte bun. Mașina stă foarte bine în viraje, iar direcția este destul de precisă. Suspensiile absorb destul de bine denivelările, Ford creând un compromis bun între confort și rigiditate.
Partea din faţă a modelului Fiesta este dominată de o grilă frontală trapezoidală, consolidată de faruri tăiate cu laserul, cu lumini de zi care folosesc tehnologia LED, şi include un design cu capotă “power-dome”.
Modelul Fiesta reproiectat oferă de asemenea un interior armonios şi optimizat din punct de vedere ergonomic.
Fiesta oferă pentru prima dată elemente avansate pentru un număr mai mare de şoferi – şi va fi unic printre competitorii europeni, prin echiparea cu Active City Stop, un sistem conceput pentru a ajuta şoferii să evite coliziunile la viteze reduse.
Noul Ford Fiesta Red & Black Edition este dotat cu cel mai puternic şi premiat motor de 1.0l EcoBoost, capabil să dezvolte 140 CP. În plus, design-ul sportiv şi atrăgător adaugă o tușă personală. Sunt disponibile două scheme de culori, noi am ales-o întâi pe cea predominant neagră.
Pentru doar 150 euro (TVA inclus) poţi beneficia de pachetul Fiesta Red sau Black, a cărui valoare este de 2100 euro, iar beneficiile oferite te vor transforma într-un şofer gata să profite la maximum de fiecare moment petrecut la volan:
· Aer condiţionat automat
· Radio CD Sony cu MP3 și 8 difuzoare
· Comenzi audio pe volan
· Bluetooth, Voice Control, USB, SYNC cu Applink și cu sistem de asistenţă de urgenţă
· Jante aliaj negre 17” cu anvelope 205/40 R17
· Praguri laterale şi spoiler faţă/spate sport
Sistemul de conectivitate încorporat SYNC de la Ford oferă un nivel de conectivitate fără precedent, permiţând posesorilor să îşi activeze vocal convorbirile telefonice şi să selecteze muzică de la dispozitivele conectate prin Bluetooth sau USB.
Sistemul SYNC include Emergency Assistance. Acesta conectează direct ocupanţii autovehiculului la operatorii locali ai serviciilor de urgenţă după un accident, în limba corectă a regiunii.
În interior, este suficient spațiu pentru 4 persoane, iar portbagajul este destul de încăpător.
Pe bord avem materiale mai bune, la fel și finisaje. Acestea sunt printre cele mai bune din clasa subcompactelor.
Fiesta oferă un pachet avansat de tehnologii care include un sistem de conectivitate cu activare vocală SYNC de la Ford, Active City Stop şi primul sistem MyKey din Europa. Acesta este echipat şi cu mult apreciatul motor pe benzină EcoBoost de 1 litru pentru a oferi cea mai bună economie de combustibil din clasa lui. De fapt acesta este și motorul de pe modelul testat de noi.
Fiesta va aduce, de asemenea, debutul European în acest segment al funcţiei MyKey, care va permite părinţilor în special să încurajeze un condus mai sigur şi să reducă expunerea adolescenţilor la riscurile de la volan.
Sistemul permite posesorilor să configureze viteza maximă şi limitele de volum audio.

Ford Fiesta Facelift 1.0 EcoBoost Red&Black Edition

0-100 km/h: 9 secunde
Viteza maximă: 201 km/h
L/l/î: 3.950/1.722/1.481
Masă proprie: 1.091 kg
Volum portbagaj (l): 295
Cilindree (cmc): 999
Putere (CP): 140 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 210 la 1.400 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts