Ford Craiova își reduce producția din cauza lipsei de semiconductori

Da mai departe!

Producţia de vehicule şi motoare a fost suspendată la fabrica Ford din Craiova. Motivul: problema aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală. De mâine şi până pe 21 octombrie, uzina va lucra într-un singur schimb în loc de trei, atat în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare.

În toată această perioadă, prioritare vor fi mașinile pentru care s-au încheiat deja contracte, anunţă reprezentanţii companiei.

Chiar dacă stau acasă, angajații beneficiază de o indemnizație în valoare de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situații, conform Contractului Colectiv de Muncă în vigoare.

Și uzina Dacia și-a întrerupt activitatea din lipsa componentelor electronice, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni fiind suspendată în ziua de 8 octombrie.

Atunci nu au lucrat aproximativ 90% din cei 14.000 de angajaţi. Aceştia au fost plătiţi cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă.

Related posts