Ford a întrerupt producţia şi livrările pickup-ului său electric F-150 Lightning, din cauza unei posibile probleme la baterie

Da mai departe!

Ford Motor a întrerupt producţia şi livrările pickup-ului său electric F-150 Lightning, din cauza unei unei posibile probleme la baterie, a anunţat marţi compania, transmite CNBC.

Purtătorul de cuvânt al Ford, Emma Bergg, a refuzat să dezvăluie detalii despre posibila problemă a bateriei, care este investigată după ce un vehicul a afişat o problemă potenţială ca parte a inspecţiilor de calitate ale producătorului auto înainte de livrare.

Ordinul de oprire a livrărilor şi oprire a producţiei au fost emise la începutul săptămânii trecute, potrivit Bergg.

Acesta adaugă ”problemelor de execuţie” aflate în desfăşurare, detaliate investitorilor la începutul acestei luni de CEO-ul Ford, Jim Farley.

Ford nu a stabilit un calendar pentru când vor fi reluate producţia şi livrările, a spus Bergg.

”Echipa lucrează cu sârguinţă la analiza cauzei principale”, a spus Bergg, adăugând că compania ”face ceea ce trebuie pentru clienţii noştri”, pentru a rezolva orice probleme potenţiale înainte de a relua producţia şi livrările.

Bergg a spus că producătorul auto nu cunoaşte niciun incident sau probleme asociate cu potenţiala problemă a bateriei.

Nu există nicio oprire a vânzării pentru vehiculele aflate deja pe loturile dealerilor, ceea ce înseamnă că dealerii pot continua să vândă vehiculele pe care le au deja la dispoziţie.

Oprirea producţiei şi a livrărilor a fost anunţată pentru prima dată marţi de Autoritatea Auto.

F-150 Lightning este urmărit îndeaproape de investitori, deoarece este prima camioneta electrică de pe piaţă şi o lansare majoră pentru Ford.

Producătorii de automobile au în mod obişnuit probleme şi retrageri asociate cu vehiculele, dar problemele cu bateriile sunt deosebit de îngrijorătoare şi de interes, deoarece producătorii de automobile investesc miliarde de dolari în vehicule.

Una dintre cele mai notabile probleme a fost cu vehiculele electrice  Chevrolet Bolt ale General Motors.

Producătorul auto din Detroit a trebuit să recheme toate vehiculele construite începând cu doi ani în urmă, pentru a rezolva problemele legate de incendii cauzate de ”defecte rare de fabricaţie” la unităţile furnizorului său de baterii LG Battery Solution.

Related posts